ΜΟΝΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΔΙΑΣΩΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ

 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ  2Πριν λίγες μέρες ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος (αναπληρωτής Υπουργός Υγείας), μίλησε για τη δημιουργία Task Force που θα εστιάζει στα προβλήματα του κλάδου Υγείας των νησιών. Αλλά είναι γεγονός πως για τα νησιά υπάρχει μόνο …No Force, καθώς ούτε τα στοιχειώδη προβλήματα δεν επιλύονται. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του επαγγελματικού Σωματείου της Νότιας Πλευράς Σαντορίνης που συνεισφέρει στη φύλαξη του Κέντρου Υγείας Θήρας. Οι επαγγελματίες που απαρτίζουν το σωματείο είναι γνωστοί για την ευαισθησία και την κοινωνική τους συνείδηση. Αλλά είναι επίσης γνωστό πως η Πολιτεία αρνείται να ανταποκριθεί, ακόμα και στα στοιχειώδη, μετατρέποντας το Κέντρο Υγείας Θήρας σε επαίτη, ασκώντας έμμεσο εκβιασμό στην τοπική κοινωνία: Ή πληρώνετε (για κάτι που έχετε ήδη πληρώσει) ή θυμηθείτε τη γνωστή παροιμία για το σκυλί και το αμπέλι.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Το Σωματείο Νότιας σαντορίνης, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την κοινωνική του ευιασθησία

Το Σωματείο Νότιας σαντορίνης, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την κοινωνική του ευιασθησία

 

«Έπειτα από επιστολή που λάβαμε από το Σύλλογο Στήριξης Κέντρου Υγείας Θήρας, μας ζητήθηκε να συνδράμουμε στην διάθεση ενός φύλακα κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς διαπιστώθηκαν πολλά προβλήματα ασφάλειας λόγω της μεγάλης κίνησης που υπήρξε και των πολλών περιστατικών.
Αισθανόμενοι την αναγκαιότητα της κατάστασης, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου μας, αποφάσισε να αναλάβει την οικονομική δαπάνη για την πραγματοποίηση ιδιωτικής φύλαξης νυχτερινής βάρδιας στο κέντρο υγείας Θήρας, μαζί με την συνεργασία του Α.Τ. Θήρας».