MODERATO CANTABILE

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

 

 

«Μετά από μια δεκαπενταετή συνεργασία με το κουαρτέτο Tarkovsky και την συνεργασία τους στο άλμπουμ Il Pergolese σε συνεργασία με την τραγουδίστρια Μaria Pia De Vito, η γερμανίδα τσελίστα Anja Lechner και ο γάλλος πιανίστας Francois Couturier διαμόρφωσαν και παρουσιάζουν το δικό τους ντουέτο.

 

Οι καλλιτέχνες προσεγγίζουν τη μουσική από διαφορετικές γωνίες. Η Lechner είναι μια κλασική σολίστ με ένα ασυνήθιστο ενδιαφέρον προς την τέχνη του αυτοσχεδιασμού, ενώ ο Couturier, είναι ένας μουσικός που με βάση τη jazz έχει προχωρήσει και σε άλλα πεδία μουσικής έκφρασης. Στο πρόγραμμα τους Moderato Cantabile παρουσιάζουν τις δικές τους ερμηνευτικές εκδοχές και ενορχηστρώσεις τριών προσωπικοτήτων του πνεύματος και της τέχνης που άγγιξαν τα όρια της ιστορίας της μουσικής: Είναι οι G.I. Gurdjieff, ο Komitas Vardapet, και ο Federico Mompou, προσωπικότητες που τις ενώνουν κοινές αναφορές στην μουσική παράδοση, στη σχέση της κοσμικής με τη θρησκευτική μουσική αλλά και στις ενδιαφέρουσες αναφορές τους σε φιλοσοφικές αναζητήσεις

Το Moderato cantabile έχει ηχογραφηθεί τον Νοέμβριο του 2013 στην πλούσια ακουστική της αίθουσας συναυλιών του μεγάρου Ραδιοτηλεόρασης του Λουγκάνο για την περίφημη ECM, με παραγωγό τον Manfred Eicher.

Anja Lechner (βιολοντσέλλο)
Francois Couturier (πιάνο)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *