ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.

ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.

 

 

 

Σε αυτή τη γιορτή  δίνεται η αφορμή μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου  , να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες

Σε αυτή τη γιορτή δίνεται η αφορμή μητέρες να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες

«Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 4οΠανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας!

Η «Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων» σας προσκαλεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ., στα νησιά Μύκονο, Νάξο, Σαντορίνη και Σύρο, σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!.

 

 

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2013

“Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό, Υποστηρίζουμε τις Μητέρες”

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 38 πόλεις της Ελλάδας!

 

Η ‘’Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων’’ συμμετέχει σε αυτή την εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό και σας περιμένει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 πμ:

στη Μύκονο, στο Γουμενιό (στην αίθουσα της εκκλησίας, δίπλα στο “Απαλούζα”),

στη Νάξο στη Πλατεία Μανδηλαρά,

στη Σαντορίνη στα Φηρά (έξω από την Εφορία)

Ένα δυσάρεστο συμβάν, πριν λίγο καιρό στάθηκε αφορμή για τον πρώτο δημόσιο θηλασμό στα Φηρά.

Ένα δυσάρεστο συμβάν, πριν λίγο καιρό στάθηκε αφορμή για τον πρώτο δημόσιο θηλασμό στα Φηρά.

και

στη Σύρο, στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη», στην
Πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη.

(https://www.facebook.com/groups/kykladesthilasmos/)

Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ.μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!

Σε αυτή τη γιορτή μας δίνεται η αφορμή μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Στη Νάξο και στη Σαντορίνη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά, στη Μύκονο για δεύτερη και στη Σύρο για τέταρτη.

Φέτος η εκδήλωση στη Σύρο πραγματοποιείται με την συνεργασία του συλλόγου “ΔΙΚΑΙΩΜΑ” (Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία και Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες Κυκλάδων).

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες ή υπό σκέψη μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

* Το 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».

Για περισσότερες πληροφορίες:

Νάξος: https://www.facebook.com/events/1413057888911250/
Μύκονος: https://www.facebook.com/events/405646679558015/
Σαντορίνη: https://www.facebook.com/events/181603235359610/
Σύρος: https://www.facebook.com/events/164147180449243/