ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΖΩΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ

 

 

  Στη μνήμη του Μακάριου Σκοπελίτη 

 

“O Μακάριος Σκοπελίτης, υπήρξε   για δεκαετίες   παρών στα κοινά της  Σαντορίνης, με ήθος και βαθύ αίσθημα κοινωνικού χρέους από διάφορες θέσεις  ευθύνης, όπως αυτή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

Με έντονη συνεταιριστική δράση  και ως   πρόεδρος επί σειρά ετών της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων,  έθεσε τις βάσεις  για την αναβάθμιση της Ένωσης,  συνέβαλε  ουσιαστικά  στη   δημιουργία του  επιβλητικού οινοποιείου στην καλντέρα ,  στήριξε την    διεθνή  αναγνώριση των κρασιών της Σαντορίνης.

 

 

Στρατευμένος σταθερά στη Δημοκρατική Παράταξη υπήρξε  ένας αγωνιστής παλαιάς κοπής , με υποδειγματική ανιδιοτέλεια και εντιμότητα , ιδιότητες που του αναγνωρίζονται από φίλους και αντιπάλους.

 

 

Με τον Μακάριο συμπορευτήκαμε από τη δεκαετία του 80  σε κοινούς αγώνες  και παραμένει ζωντανός στην καρδιά μου όχι μόνο ως σύντροφος από τα παλιά , αλλά και  ως   αγαπημένος φίλος.

 

 

Στην αγαπημένη  Μίνα , στα παιδιά και τα εγγόνια του,   ας είναι μια μικρή παρηγοριά ,  ότι ο Μακάριος υπήρξε πρότυπο κοινωνικής προσφοράς  για όλους μας , ένας  γνήσιος και ασυμβίβαστος δημοκράτης .

 

Ελισάβετ Παπαζώη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *