ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΕ ΤΟ “ΠΟΤΑΜΙ” Μ. ΒΑΖΑΙΟΥ

“Μάριος Βαζαίος στις Κυκλάδες, με το Ποτάμι

 
ΒΑΖΑΙΟΣ_ΜΑΡΙΟΣ_ΠΟΤΑΜΙ“Μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων χρόνων, με την ελληνική κοινωνία εξαντλημένη από την πολυετή φορολογική αφαίμαξη, την εξάπλωση της ανεργίας και την ανικανότητα πολιτικής σύμπραξης στην εκπόνηση εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου για την οικονομική και κοινωνική ανάταξη, όλοι οι πολίτες βρισκόμαστε σε εγρήγορση.
Η πρόταση από Το Ποτάμι να συμμετέχω με το ψηφοδέλτιο του στις Κυκλάδες, με βρήκε σαν έτοιμο από καιρό για να περάσω από το εγώ στοεμείς, μέσα από την πολιτική πράξη.Οικονομικό στέλεχος στον χρηματοοικονομικό τομέα, με παράλληλη πολιτιστική δράση μέσω της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Νάξου και του πολιτιστικού δικτύου Κύκλος Κυκλάδων, κατάφερα να ικανοποιήσω επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους, και να προσφέρω στο τόπο μου.
Αναζητώντας όμως έναν πιο ενεργό και συμμετοχικό ρόλο μακριά απότο παλαιοκομματικό «πολιτικό θέατρο», συμπορεύτηκα με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τους πολίτες που εμψυχώνουν το κίνημά του. Μέσα από ανοιχτές διαλογικές διαδικασίες συντάξαμε 99 θέσεις – δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα topotami.gr – μια δεξαμενή πολιτικής σκέψης, που δίνει το στίγμα μιας συγκροτημένης κυβερνητικής πολιτικής. Με άξονες τη Δικαιοσύνη – Εργασία – Παιδεία και στόχο τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις,οι κυβερνητικές θέσεις που πρεσβεύει το Ποτάμι δημιουργούν πλατφόρμα πολιτικής σύνθεσης και όχι διάσπασης, όπως επιδιώκει το παλαιό κομματικό σύστημα.
Γεννημένος στη Νάξο, μεγαλωμένος στην Αθήνα, με εμπειρία διαβίωσης και τακτική επαφή με το εξωτερικό, τιμώ τις βαθιές οικογενειακές ρίζες μου στη Ναξιακή κοινωνία, λατρεύω και θεωρώ τα Κυκλαδονήσια από τα πιο ευνοημένα σε φυσική ομορφιά μέρη του κόσμου. Το τουριστικό ρεύμα που προσελκύουν ενισχύει το βιωτικό επίπεδο, όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε οτι η μορφολογία και οι περιορισμένοι φυσικοί τους πόροι απαιτούν μεγάλη προσοχή και εφαρμογή ιδιαίτερης νησιωτικής πολιτικής στην πράξη και όχι στα λόγια όπως συμβαίνει σήμερα. Πιστεύω ότι κάθε νησί χρειάζεται να διαμορφώσει το δικό του ελκυστικό χαρακτήρα, βασισμένο σε ιδιαίτερο φυσικό, παραγωγικό ή πολιτιστικό πλεονέκτημα και όλα μαζί να καταστήσουν τις Κυκλάδες έναν ακαταμάχητο τουριστικό προορισμό, ένα παγκόσμιο brand name που προσελκύει υψηλού επιπέδου επισκέπτες, όλες τις εποχές του χρόνου.
Από κοντά βέβαια και η ανάπτυξη άλλων παραγωγικών δυνατοτήτων, με τησυστηματική εφαρμογή στοχευμένης πολιτικής που σέβεται τη νησιοτικότητα. Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, πέρα του παραθεριστικού, έργα νησιωτικής υποδομής, λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια, χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α., ειδικά προγράμματα ΟΑΕΔ για απασχόληση σε εποχιακά επαγγέλματα, νέες τεχνολογίες στη Δημόσια Διοίκηση μέσω ανάπτυξης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δίκτυο μεταφορών μεταξύ των νησιών, χωροταξικό σχέδιο, προώθηση καλλιεργειών που σέβονται τον υδροφόρο ορίζοντα, πιστοποίηση τοπικών προϊόντων, κ.ά.
Θέλω να δουλέψω στη κατεύθυνση της έμπρακτης πολιτικής για τα νησιά και τους κατοίκους τους, εφόσον με εμπιστευθούν οι συμπολίτες μου.Παραμένω πάντα σε επικοινωνία μαζί σας, για να συνεργαστούμε, για ν’αναπτύξουμε τις Κυκλάδες χωρίς να τις καταστρέψουμε.
Μάριος Βαζαίος”