ΜΗΝΥΜΑ Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ4 copy“Το 2015 μπήκε με μια σημαντική είδηση ιστορικής σημασίας. Έχουμε εκλογές στις 25 Γενάρη,εκλογές που μπορούν να σηματοδοτήσουν μια τομή, μια νέα πραγματικά πορεία για την Ελλάδακαι το λαό μας.Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα.

Όμως είναι ο μόνος δρόμος πουμπορεί επιτέλους να απαλλάξει τη χώρα από τα μνημόνια και από αυτό το πολιτικά φαύλο,διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο καθεστώς, που μπορεί να αποτελέσει σταθμό τόσο για τηναντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανακούφιση των πιο αδύναμων στρωμάτων τηςκοινωνίας μας, όσο και για την πολυπόθητη επανεκκίνηση της οικονομίας και της παραγωγής,που βαθμιαία έπαψε σχεδόν να υπάρχει. Που μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την έναρξηουσιαστικών αλλαγών τόσο στους θεσμούς, όσο και στην παγιωμένη στρεβλή νοοτροπία ότι οιπολίτες είναι πελάτες και όχι συμμέτοχοι στα καλώς ή στα κακώς κείμενα αυτής της χώρας.

Που μπορεί να αποτελέσει τομή για τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και για τηνεπαναθεμελίωση της δημοκρατίας, που τόσο έχει καταπατηθεί τα τελευταία χρόνια. Που μπορείνα ξαναδώσει στον ελληνικό λαό την αυτοπεποίθηση και τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Πουμπορεί, τέλος, να δώσει στους νησιώτες τη δύναμη και τη δυνατότητα να μην αισθάνονταιπολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας που βολοδέρνουν μόνοι ανάμεσα στα κύματα και στιςθεομηνίες.Και αυτός ο δρόμος, για να πετύχει, δεν μπορεί να περπατηθεί ούτε από ένα κόμμα μόνο του,ούτε βεβαίως από μεμονωμένες προσπάθειες φωτισμένων ανθρώπων ή και πρωτοπόρωνμειοψηφιών.

Πρέπει να περπατηθεί με το λαό στο προσκήνιο και με πρωταγωνιστές όλες εκείνεςτις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, που το σύστημα τις έχει αδρανοποιήσεικαι περιθωριοποιήσει.Γι αυτούς τους λόγους, οδηγός μας πρέπει να είναι η αλήθεια, η ειλικρίνεια, η ανιδιοτέλεια. Γιανα πειστεί ο προδομένος πολίτης, για να εμπνευστεί η εν μέρει κοιμώμενη κοινωνία, για νασταματήσει η μικροψυχία, ο άκρατος ανταγωνισμός και ο ατομικισμός.

Το μήνυμα είναι λοιπόν: Ολοι μαζί μπορούμε, όλοι μαζί καλούμαστε να πραγματώσουμε τιςπανανθρώπινες αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και τηςδημοκρατίας!Εύχομαι από καρδιάς το 2015 να είναι η χρονιά της ανατροπής και της ελπίδας. Με υγεία και δύναμη για όλους, που θα χρειαστούν στα δύσκολα που μας περιμένουν.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!! 31/12/2014

 

Νίκος Συρμαλένιος Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ”