ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ Ή ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;

ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

dav

Εντάξει!. Το πρώτο διάστημα, είναι ο χρόνος των εντυπώσεων. Κάτι σαν αυτοδιοικητικός μήνας του μέλιτος. Ο γάμος με την εξουσία-κάθε μορφής- ξεκινάει από έρωτα και φιλοδοξία. Μετά, έρχεται η οχληρή καθημερινότητα και στο τέλος το διαζύγιο με το εκλογικό σώμα.

Σκοπεύω όμως, να ζήσω τον τωρινό μήνα του μέλιτος, που τουλάχιστον στα θέματα της καθημερινότητας, ξεκίνησε καλά. Σήμερα πρωί-πρωί, είδα επιτέλους να καθαρίζονται οι Στάβλοι Καμαρίου. Με είχαν “προειδοποιήσει” ότι θα γίνει, ο Σπύρος (Δρόσος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας) και η Μαριάννα (Πελέκη, Πρόεδρος της Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς-Καμαρίου).

Το να το βλέπεις όμως, είναι διαφορετικό. Μια μίνι χωματερή, μετατρέπεται σε ευπρεπή χώρο. Αν μάλιστα η σημερινή Δημοτική Αρχή πιέσει να μάθει αν ισχύει η πρόταση μέσω του “Φιλόδημος”, να μετασκευάσει τα κτίρια σε κατοικίες, θα είναι καλύτερα, όλα.

Θυμίζω: τα “αγοράζει” (τα εισαγωγικά, μπαίνουν γιατί στην ουσία δεν θα πληρώσει τίποτα, είναι ευρωπαϊκό δάνειο με την εγγύηση του Δημοσίου) από το ΤΑΙΠΕΔ. Τα μετασκευάζει – περίπου 35-50 κατοικίες- για Νοσοκόμους, Γιατρούς, Εκπαιδευτικούς και στελέχη των Δημοσίων Δυνάμεων και στη συνέχει παίρνει ως μπόνους και το παλιό Κέντρο Υγείας.

Καταγεγραμμένα, είναι όλα. Μπορεί να γίνει το σχέδιο. Επ ωφελεία της κοινωνίας.

Γιατί για έναν άλλο χώρο- το Κάμπινγκ- ακούγεται πως εγείρονται διεκδικήσεις. Και επειδή ο “Ιάκωβος” (υποκλίνομαι στη μνήμη και την αγωνιστικότητα σου Γιώργο Μητροπία, που σε ανύποπτο χρόνο έθετες το ζήτημα), γέμισε τσιμεντένια ζιζάνια, εν είδει τεράστιου ξενοδοχείου. Τι θα λέγατε να τρέχατε λιγάκι κύριοι και κυρίες της Νέας Δημοτικής Αρχής;. Μην τελειώσει ο μήνας του μέλιτος, μόνο με τις τρυφερές αναμνήσεις των πρώτων ημερών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *