ΜΙΚΡΕΣ ΟΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η «ΕΚΤΟΣ ΤΕΙΧΩΝ» ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

 

namaste  Φέτος η Σαντορίνη, έχει ενταχθεί στο «Έτος Πολιτισμού 2014» που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι Σύλλογοι – πρωτοπόροι η «Εστία Πύργου» και ο «Σύλλογος Κρητών»- έχουν κάνει τις αναγγελίες τους, κάποιες εκδηλώσεις θα γίνουν από το Δήμο, ο Οργανισμός του Δήμου για τον Αθλητισμό Πολιτισμό διοργανώνει τριήμερο φεστιβάλ, τα εικαστικά ανθούν και βέβαια το Σεπτέμβρη το 35ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης θα τέρψει τα αυτά των απαιτητικών φιλόμουσων.
Εκτός από τις επίσημες εκδηλώσεις όμως, το νησί ζωντανεύει καθημερινά από διάφορα μουσικά σχήματα που φιλοξενούνται σε μπαρ και εστιατόρια, δημιουργώντας ένα δροσερό κλίμα διακοπών. Εκτός από κάποιες περιπτώσεις που το ρεπερτόριο εξαντλείται σε λαϊκοποπ εκδοχές του «Zorba the Greek», υπάρχουν θαυμάσια σχήματα και εξαιρετικοί μουσικοί, έλληνες και ξένοι που γεμίζουν με νότες τις καλοκαιρινές βραδιές.
Μια τέτοια καλή περίπτωση, είναι οι «ΝΑΜΑΣΤΕ», μουσικό σχήμα που παρά τις αλλαγές στη σύνθεση του, έχει ιστορία στο νησί. Με κεντρική φυσιογνωμία τον κιθαρίστα- τραγουδιστή Θανάση Κλεώπα και τον εκπληκτικό βιολιστή Κώστα Λώλο, έπαιξαν προχτές στο «Beach Bar» στην Περίσα και όσοι βρέθηκαν εκεί άκουσαν καλή μουσική. Ήταν ένα ταξίδι στον κόσμο, με πολλές αλλά καλοκουρδισμένες εναλλαγές στα είδη της μουσικής και απρόσμενες αλλά πολύ ενδιαφέρουσες αποδόσεις ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών. Μαζί τους και μια πανέμορφη γυναικεία φωνή που σίγουρα θα ακουστεί πολύ στο μέλλον και ανήκει στην Αλεξία Χρυσομάλλη. Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν η εναλλαγή πάρα πολλών μουσικών στο «πάλκο» που κρατούσαν το κοινό σε διαρκή κίνηση.
Καλοδεχούμενες τέτοιες πρωτοβουλίες, έστω κι αν είναι εκτός των «επισήμων τειχών».