ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΥΤΙΚΑΣ ΚΑΙ WALTER FRIEDRICH ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΗΡΑΣ

ANAKOΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

 

O Δήμαρχος Θήρας, επιδίδει αναμνηστική πλακέτα στον Ομότιμο Καθηγητή ΑΠΘ Μ.Φυτικά

“Σε μία γεμάτη αίθουσα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 24/02/2018, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά, η εκδήλωση προς τιμή των καθηγητών Μιχάλη Φυτίκα και Walter Friedrich για την αναγόρευσή τους σε Επίτιμους Δημότες Θήρας, σύμφωνα με την 394/2017 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας κ. Γιώργος Νομικός διάβασε το κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο τόσο του Walter Friedrich όσο και του Μιχάλη Φυτίκα.

Για τον κ. Friedrich μίλησαν ο διδάκτωρ ηφαιστειολόγος Γιώργος Βουγιουκαλάκης και ο στενός του φίλος και συνεργάτης του στη Σαντορίνη, Σαμψών Κατσίπης.

Για τον κ. Φυτίκα μίλησαν η διδάκτωρ γεωλόγος και επί χρόνια στενή συνεργάτης του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Μαρία Παπαχρήστου καθώς και ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος.

Και οι δύο άνδρες ευχαρίστησαν θερμά το Δήμαρχο Θήρας και την κοινωνία της Σαντορίνης για την τιμή να τους αναγορεύσουν σε επίτιμους Δημότες Θήρας και δήλωσαν πρόθυμοι να προσφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους για όσο ακόμη χρειαστεί.

O Δήμαρχος Θήρας, επιδίδει αναμνηστική πλακέτα στον Ομότιμο Καθηγητή Άααρχους, Βάλτερ Φρήντριχ.

Ακολούθησε κέρασμα, με μεζέδες και σαντορινιό κρασί που προσέφεραν για την εκδήλωση τα οινοποιεία Santowines, Μπουτάρη, Χατζηδάκη, Γαβαλά και Κάναβα Ρούσσος.

Πριν την τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η ετήσια ενημέρωση για το Ηφαίστειο από τους επιστημονικούς συνεργάτες του ΙΜΠΗΣ, ενώ την επόμενη μέρα Κυριακή πάνω από 80 άτομα ξεναγήθηκαν σε όλο νησί από τους επιστήμονες του ΙΜΠΗΣ και τη ΓΕΩΘΗΡΑ ανακαλύπτοντας και γνωρίζοντας τα πετρώματα από τα ηφαίστεια του νησιού μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *