Site icon Santonews

“ΜΙΑΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ”

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΡΖΕΝΤΑ

 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

“Μιας μοναξιάς ταξίδι είναι η ζωή μας, μια περιπέτεια θεο-γλυκο-πικρόξινη, ένας αγώνας ανελέητος, ένα πολυδαίδαλο ταξίδι καταχνιάς και περισυλλογής, αγωνίας, ιδρώτα και αναμφισβήτητου άγχους… αλλά και περίσσιας ομορφιάς όταν τα μετεωρολογικά μας συστήματα είναι ομαλά… όταν, δηλαδή, οι μπόρες της ζωής… δεν είναι καταιγίδες…!

Όλα αυτά τα λόγια… είναι λόγια ζωής.. και δεν είναι μόνο αυτά… είναι και άλλα πολλά… είναι μέρος από αυτά που έλεγε ένας πολυαγαπημένος μου ταξιδιάρης ονειρο-μουσκεμένος, γλυκο-αλατισμένος, που μου έμαθε πολλά παπορίσια και ανθρωπο-ταξιδιάρικα… Τότε για μένα ήταν δυσκολοχώνευτα και απορημένα, τώρα πια αποτελούν ανθρωπο-νομοθετήματα μοναδικά και απαραιτήτως εφαρμόσιμα για την δυσκολοταξιδιάρικη ζωή μας.

Γιατί όλα αυτά κύριε υπέρμετρε αλμυράνθρωπε, ευαισθητούλη, καζοτενεκέ, κενότατε οβολολάτρη, φαύλε, αγραμματίδη, (στον εγώ απευθύνομαι), ασχολείσαι με αυτά που σε ανέθρεψαν…, σε μεγάλωσαν…, σε αγκάλιασαν…; Γιατί κύριε θρησκοληψίδη εε; Γιατί η μάνα σου σε έστελνε με το κοντό σουρλί (παντελόνι) και την απεριόριστη μπριγιαντίνη στα μαλλιά χριστιανόπουλο στην εκκλησιά;;; Γιατί;;;;.

Ανακατώνεσαι αγιοπλάστη, με αυτά που σου έλειψαν, που τα πεθύμησες και λαλακάς (θηραίκά) να τα γευτείς, να τα αγγίξεις να τα διατηρήσεις και να διατηρηθούν.. Γιατί υπέρμετρε χαϊδολογείς ανεπιθύμητες θηραϊκές ανθρώπινες υπάρξεις … (έτσις –θηραϊκό, διατείνεσθε εσείς… οι της σκιάς πελάτες) Μα πολύ απλά.. γιατί με άγγιξαν γραφο-χαράζοντας και επικροτώντας τα ψυχανεμίσματα μου… τόσα αλμυροαληθινά και ειλικρινέστατα… Δεν απολογούμαι γιατί δεν είμαι ο Σωκράτης, απλά πληγώθηκα με τις αναρτηθείσες τεχνηέντως πετριές πολύ αχνά και μαγκουριάζοντας τον εαυτό μου λέω γιατί θαλασσινό μου γλαρόνι δεν τηρείς το… «Αμήχανον δε παντός ανδρός εκμαθείν ψυχήν τε και φρόνημα και γνώμην, πρίν αν αρχαίς τε και νόμοισιν εντριβής φανή..»

Γιατί;; Μα τον Σοφοκλή δεν τον γροικάς; Έπρεπε να δροσοπεζουλιάσομε… αφαιρέθηκαν τα σκιάχτρα δυστυχώς… Ναι έπρεπε ανεπιφύλαχτα… και να σαλιαρίσομε πρωτίστως και δευτερευόντως τα υποδέλειπα (υπόλοιπα) να λιάσομε την υγρασία να απαλλάξομε…

«Ο εγώ» σταδιακά και με πολύ αργά τις μηχανές μου αποπικραίνομαι… ήντα να κάμω;; Ήντα;; Και αρμενίζω… και αναμένω… και περιμένω στο αραξοβόλι μου… καρτερώντας νηνεμία και ευλογία… Βέβαια όλη η ομορφιά πάντα της καρτερικότητας και της επιβεβλημένης νηνεμίας διανθίζεται από άκρατο οίνο με την αρχαία συνταγή του θεόφραστου και βεβαίως του Νικολού (αχ ρε πατέρα)… Ο άκρατος ιδιόκτητος οίνος από το κελάρι μου είναι μοναδικής πανδαισίας και γευστικότητας και ο οποίος λόγω καθαρότητας βοηθάει ανεπιφύλαχτα την συνεδρία…

Μέχρι εδώ 366 λέξεις ψυχικής αναταραχής η οποία με θάμπωσε.. αλλά δεν με πλήγωσε.., με σκόνισε.. αλλά δεν με λέρωσε.., με πιτσίλησε.. αλλά δεν με βρώμησε.., με ψιχάλισε.. αλλά δεν με βρέξε… Γιατί; Διότι υπερέβαλα στα της παράδοσης και εκθείασα με ειλικρίνεια την εκτίμηση μου για ένα όμορφο γραφολόημα που τόλμησε να μου γραφοπροσφέρει κάποιος συνοδοιπόρος και συνταξιδιώτης… Είμαστε συνταξιδιώτες, είμαστε πλήρωμα στο ίδιο σκάφος με άλλο Κυβερνήτη… Και είμαι πολέμιος του στα απρόσεκτα και δίπλα του στην προσφορά… Όλα τα προαναφερόμενα αφορούν τις ξυδιασμένες και άψαχτες συμπεριφορές αξιολογότατων κατοικοεδρευόντων εις τα θηραϊκά και πάτρια εδάφη οι οποίοι αληθινά και ψαγμένα προσφέρουν… ναι προσφέρουν αλλά.., αλλά.., αλλά…, δια την επιβεβαίωση των καιρικών συνθηκών των σαλιαριζομένων εις τας προκυμαίας δεν έχουν την επιβεβαίωση των κατά ύλη αρμοδίων…

Και το κυριότερο, αληθινών και κοσκινισμένων συμπεριφορών… Ακούω, διαβάζω, κρυφακούω και αναλογίζομαι πολλά και αναφωνώ κα κουφοί είσαστε ή προσποιείστε τους κουφούς και τους ανήξερους, τους απορημένους, τους ανίδεους και τους ξέμπαρκους… Εεε, δεν σας άκουσα;; Δεν γνωρίζετε, δεν ακούτε, δεν θέλετε να αφουγκραστείτε πράμα… Κα έννοια μου και μένα έννοια μου. Τα έγραψα, τα διαβάσατε, τα καταλάβατε πιστεύω και εκτός των άλλων… καλό και ήσυχο χειμώνα με ήρεμες σκέψεις και τεκμηριωμένες αποφάσεις σε όλα σας…”.

Exit mobile version