ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΑΦΕΙΡΩΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

 

 

  Η ρουμανική εφημερίδα Wall-Street, περιγράφει τα φετινά δεινά του ελληνικού τουρισού, με ειδική αναφορά στη Σαντορίνη. Γράφει στον πρόλογο, του άρθρου:

 

“Ο τουρισμός συγκαταλέγεται μεταξύ των βιομηχανιών που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία εξαιτίας ταξιδιωτικών απαγορεύσεων και κλειστών συνόρων. Και στην Ελλάδα, όπου ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ και παρέχει μία στις πέντε θέσεις εργασίας, η οικονομία αναμένεται να υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα – με μείωση έως και 10%.

Όσον αφορά τον αριθμό των τουριστών, οι ελληνικές αρχές αναμένουν μέγιστο το ένα τρίτο σε σύγκριση με μια κανονική σεζόν (το 2019, για παράδειγμα, η Ελλάδα κατέγραψε 33 εκατομμύρια αφίξεις και έσοδα ύψους 18,2 δισεκατομμυρίων ευρώ)”.

 

 

Για τη Σαντορίνη, γράφει:

 

“Μια παρόμοια κατάσταση είναι στη Σαντορίνη, ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά. Η Σαντορίνη άνοιξε το αεροδρόμιο την 1η Ιουλίου και τώρα περίπου 1.500 τουρίστες από την Ελλάδα φτάνουν καθημερινά εδώ.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σαντορίνης, περίπου 3,2 εκατομμύρια τουρίστες φτάνουν σε αυτό το νησί κάθε χρόνο, 1 εκατομμύριο από αυτούς φτάνουν με κρουαζιερόπλοιο (μένουν μόνο λίγες ώρες στο νησί). Φέτος, λαμβανομένων υπόψη των περιορισμών στις μεταφορές και των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοραναϊού, εκτιμάται ότι μόνο 500.000 τουρίστες θα φτάσουν στο ελληνικό νησί”.

Plaja Kamari

Plaja Kamari

Plaja Kamari

Plaja Kamari

Plaja Kamari

Plaja Kamari

Oia

Oia

Oia

Oia

Oia

Oia

Perissa

Perissa

Perissa

Perissa

Perissa

Perissa

Perissa

Perissa

Preveli

Preveli

Fira

Fira

Fira

Fira

Fira

Fira

Fira

Fira

 

Fira

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *