Site icon Santonews

ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΟΥ ΜΠΛΟΥ ΤΖΗΝ”

 

 

  H “The Sisterhood of the traveling pants” (σε ελεύθερη απόδοση “Η Αδελφότητα του ταξιδιάρικου παντελονιού”), αποτέλεσε μεγάλο γεγονός, όταν μεγάλο μέρος της γυρίστηκε στη Σαντορίνη. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Αν Μπρασάρες , με σενάριο της Νόρα Έφρον και σκηνοθεσία του Κεν Κβάπις (Director:Ken Kwapis Writers: Ann Brashares (novel), Delia Ephron (screenplay), είχε -μεταξύ άλλων- αποδείξει πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν θέλει, μπορεί. Τότε η Κοινότητα Οίας με Πρόεδρο το Γιώργο Χάλαρη και η Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας, με πρόεδρο τη φοβερή Αναστασία Βενετσάνου, είχαν δημιουργήσει μηχανισμό διευκόλυνσης κινηματογραφικών παραγωγών (με το αζημίωτο) που περιελάμβανε μέχρι και βιβλίο με φωτογραφίες και βιογραφικά τοπικών ηθοποιών και κομπάρσων. (Η Αναστασία Βενετσάνου, έχει αφηγηθεί στον γράφοντα πως για κάποια ταινία -μάλλον για τη Λάρα Κροφτ με την Αντζελίνα Τζολί- έψαχναν μέρες για να νοικιάσουν ένα κοπάδι προβάτων που ήθελε ο σκηνοθέτης σε κάποιο πλάνο!).

Η ταινία, κατά τα άλλα, ήταν μια εφηβική “αμερικανιά”. Τέσσερις φίλες με διαφορετικούς σωματότυπους, έχουν ένα τζιν που κατά θαυματουργό τρόπο ταιριάζει σε όλες. Όταν κάνουν για πρώτη φορά χωριστές διακοπές, το στέλνουν η μία στην άλλη, μαζί με τις εμπειρίες τους. Η κεντρική ηρωίδα λέγετα Λένα που επισκέπτεται τους έλληνες παππούδες της στην Οία. Εκεί γνωρίζει τον ηλιοκαμένο ψαρά Κώστα και αναπτύσσεται ένα φλογερό ειδύλλιο. Η “αμερικανιά”, έκανε μεγάλη επιτυχία στην Αμερική, με αποτέλεσμα να γυριστούν και δύο συνέχειες (ελληνιστί-σίκουελ), όπου δυστυχώς ο Κώστας αποδεικνύεται μπαγάσας και σκορδόπιστος, καθώς μέσα σε ένα χειμώνα, έχει ξεχάσει τη Λένα, έχει καταστήσει ολίγον έγκυο μια Σαντορινιά και την έχει παντρευτεί.

Πριν λίγες μέρες, το περιοδικό Bustle, θυμήθηκε την ταινία, κατατάσσοντάς την μάλιστα στην πρώτη θέση εκείνων που εμπνέουν για ονειροπόληση και δίνουν καλές ιδέες για διακοπές. To διάσημο νησί της Σαντορίνης, φιλοξένησε τη Λένα και το απαγορευμένο θερινό ειδύλλιο της. ” γράφει.

 

ΒΙΝΤΕΟ: Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΓΑΣΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟΠΙΣΤΟ ΚΩΣΤΑ

 

https://www.youtube.com/watch?v=5mdMI1f_eRU

 

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

 

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως η ταινία, αποτέλεσε και τον καμβά για μια πραγματική και συγκινητική ιστορία. Το 2014, η Taylor Fournier, μια νεαρή αμερικανίδα που μόλις αποφοίτησε από το Λύκειο, είδε την ταινία . Από τότε της γεννήθηκε η επιθυμία να έρθει στο νησί, αλλά προτού κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου. Δεν το έβαλε όμως κάτω και παρά τις επώδυνες χημειοθεραπείες, πήρε μέρος στο πρόγραμμα «Make a wish» (κάνε μια ευχή). Το όνειρό της έγινε πραγματικότητα. « Η Σαντορίνη ήταν ακόμη πιο μοναδική (από την Αθήνα),» είχε στον όμιλο εφημερίδων του ABC. «Τα μαρμάρινα δρομάκια, οι εκκλησίες με τους μπλε τρούλους, τα ζωγραφισμένα στο χέρι πλακάκια, οι παραλίες με τη μαύρη άμμο, Η «Κόκκινη Παραλία». Ήταν όλα τόσο όμορφα».

Αλλά το ταξίδι της, δεν είχε μόνο ως σκοπό την αναψυχή. «Απλά θέλω να κάνω ό, τι μπορώ για να καταστεί ευκολότερη για τους άλλους η καταπολέμηση του καρκίνου», λέει στην εφημερίδα, έχοντας ήδη διαλέξει εκτός από τη θεραπεία της να ειδικευθεί ως νοσοκόμος σε ογκολογικά νοσοκομεία. Ποτέ δεν σκέφτηκα, «Γιατί εγώ;», λέει, «Ήταν περισσότερο σαν «Γιατί δεν μπορώ εγώ να αναλάβω τον αγώνα τους; (των παιδιών που νοσούσαν κι αυτά από νεοπλασίες);».

http://abcnewspapers.com/2014/08/08/trip-of-a-lifetime-makes-wish-come-true/

 

 

 

Exit mobile version