ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Η «ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ;».

H "Κίνηση των τριών", άλλαξε το σκηνικό.

H “Κίνηση των τριών”, άλλαξε το σκηνικό.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πρόσφατα στο νησί, από τους τρεις  διεκδικητές της Δημαρχίας, αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό γεγονός. Κατ’ αρχήν, ελάχιστοι περίμεναν πως οι κ. Χάλαρης, Ρούσσος και Ορφανός, θα κάθονταν στο ίδιο τραπέζι.  Κάθισαν όμως!. Αλλά η συμφωνία για το ποιος θα είναι επικεφαλής φάνταζε πιο απίθανη. Έγινε!.  Σημαίνει όμως αυτό, πως κερδήθηκαν οι εκλογές;. Προφανώς όχι. Ούτε όμως πως είναι από χέρι χαμένες. Το δύσκολο μονοπάτι, αρχίζει τώρα, για την «ομάδα των τριών». Απέναντί τους, έχουν ένα δήμαρχο που εκλέχθηκε με 70%. Που γέμισε το Κλειστό Γυμναστήριο και μάλιστα με ανθρώπους, που  -στην πλειοψηφία τους- δεν ασχολούνταν με τα κοινά πριν.

Και ίσως αυτό το 70% να ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα το σημερινού Δημάρχου. Θέλει πολύ κόπο να διαχειριστείς μια τέτοια καθολική αποδοχή. Τα κατάφερε;. Αυτό θα το κρίνουν οι δημότες- εκλογείς. Αλλά η φθορά, που υπέστη είναι εμφανής και ίσως φυσιολογική . Αλλά το 70% είναι «πολύ σκληρό» για να  ανατραπεί εύκολα. Όσο κι αν από την ηγετική ομάδα  που δημιούργησε, ο κ. Αναστάσιος- Νικόλαος Ζώρζος έχει μικρή στήριξη. Όσο κι αν αυτή η ομάδα, έχει σημαντικά χαλαρή συνοχή και ξεχωριστά καπετανάτα.

ΤΑ «ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΡΥΔΙΑ»

Στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Ζώρζος, πήρε 70%. Πόσο εύκολα μπορεί να το χάσει;.

Στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Ζώρζος, πήρε 70%. Πόσο εύκολα μπορεί να το χάσει;.

Από την άλλη, η ομάδα των τριών, απαρτίζεται από «σκληρά καρύδια». Ο επικεφαλής Γιώργος Χάλαρης, έχει χρόνια στο κουρμπέτι και στην Οία ήταν αήττητος για πολλές τετραετίες. Ο Άγγελος Ρούσσος, βγήκε Έπαρχος, έγινε δύο τετραετίες Δήμαρχος και μάλιστα για κάμποσο καιρό κυβέρνησε το Δήμο χωρίς να έχει καν την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ο δε Μανώλης Ορφανός, δημιούργησε ένα τεράστιο θετικό αντίκτυπο, σε όποιο τομέα δραστηριοποιήθηκε.  Άρα, η «ομάδα των τριών» έχει ένα δυναμικό εφαλτήριο.

Το ζήτημα τώρα  ξεκαθάρισε. Και οι αποδείξεις θα πρέπει πλέον να  δοθούν από το σημερινό διαχειριστή της Δημοτικής Αρχής. Το Δήμαρχο κ. Ζώρζο. Την ώρα που οι «τρεις» θα καταθέτουν προτάσεις, οράματα ή απλά υποσχέσεις, ο Δήμαρχος πρέπει να δίνει απτά δείγματα εφαρμοσμένης πολιτικής και αποτελέσματα. Και όσοι από το εσωτερικό της ομάδας του σφύριζαν αδιάφορα ή απλά διαμόρφωναν προσωπικές στρατηγικές τώρα θα νιώθουν την ανάσα των αντιπάλων τους, να ζεσταίνει το σβέρκο τους. Ντέρμπι, λοιπόν και μάλιστα με τα όλα του.

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ

Σε αυτά τα τρία χρόνια, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια., ο κ. Σιγάλας.

Σε αυτά τα τρία χρόνια, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, ο κ. Σιγάλας.

Στην όλη υπόθεση πάντως, υπάρχει και ένας αστάθμητος παράγων. Είναι ο κ. Αντώνης Σιγάλας.  Στις προηγούμενες εκλογές, μέσα σε είκοσι μόλις μέρες έφτιαξε συνδυασμό που πήρε το σοβαρό 25%. Και σε αυτά τα τρία χρόνια, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Δύσκολο λοιπόν να αγνοηθεί στο προσεχές παιχνίδι.

Η παρουσία της κ. Αργυρού στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρξε εξαιρετική.

Η παρουσία της κ. Αργυρού στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρξε εξαιρετική.

Όσο για την κ. Μαρία Αργυρού, την επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποκλείεται να βρεθεί κάποιος που να ισχυριστεί πως δεν υπήρξε η διαυγέστερη, αξιότερη και περιεκτικότερη στις τοποθετήσεις της, Δημοτική Σύμβουλος. Και βέβαια θα επιβραβευτεί από όσους έβλεπαν μια Δημοτική Σύμβουλο να τιμά το θεσμό και να καταλαβαίνουν τι λέει, ακόμα κι αν εν τέλει, διαφωνούσαν. Άρα, η εκλογική μάχη της 15ης Μαΐου, τουλάχιστον για τη Σαντορίνη, θα είναι ενδιαφέρουσα.