ΜΙΑ ΕΞΑΙΣΙΑ ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΤΟ SAF

 

 

Η συναυλία της Χρονιάς από τη Σαβίνα Γιαννάτου

Η συναυλία της Χρονιάς από τη Σαβίνα Γιαννάτου

Ούτε το αυγουστιάτικο μελτέμι που δρόσισε απότομα το χώρο και έκανε τις παρτιτούρες να αναρριπίζουν, ούτε το γεγονός πως επί σκηνής βρισκόταν μόνο ένα πιάνο και μια φωνή, δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τα σκήπτρα της κορυφαίας εκδήλωσης του φετινού καλοκαιριού από την προχθεσινή συναυλία στο Santorini Arts Factory. Αλλά τι φωνή, όμως!. Μια μαγική Σαβίνα Γιαννάτου που πήρε από το χέρι (ή μήπως από το αυτί;) τους εκατοντάδες φιλόμουσους που βρέθηκαν στον κορυφαίο αυτή τη στιγμή πολιτιστικό χώρο της Σαντορίνη, στα υγρά, κάποτε θλιμμένα, αλλά σίγουρα μελωδικά, μονοπάτια της Μεσογείου. Μυσταγωγία στο φως των αστεριών, με άλλα λόγια.

Διακριτικά, αλλά με υπέροχη δεξιοτεχνία η Ευγενία Καρλαύτη στο πιάνο –και κάπου-κάπου στα φωνητικά- συνόδευσε μια κορυφαία ερμηνεύτρια που εκτείνοντας τη φωνητική της γκάμα από τους απίστευτους λαρυγγισμούς των γυναικών της ερήμου, μέχρι το «Χάρτινο φεγγαράκι» και το Μεγάλο Ερωτικό του Χατζηδάκι, πρόσφερε μια υψηλού επιπέδου απόλαυση στους –πολλούς τελικά!- θαυμαστές της. Ακόμα κι όταν (τι αυτοπεποίθηση να έχει για να κάνει κάτι τέτοιο μια βραδιά με τόσο «φρέσκο μελτέμι που απειλούσε να σκορπίσει τις νότες) απομακρυνόταν από το μικρόφωνο, αυτή η φωνή γέμιζε το χώρο και τις καρδιές.
Αναγκαίο, ένα υστερόγραφο: Ο τύπος που επιμελήθηκε το φωτισμό, έκανε εξαιρετική δουλειά. Διακριτικό, αλλά με ταυτότητα και έμπνευση.