ΜΙΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΦΗΡΑ

Ο ΥΠΕΡΒΑΛΛΩΝ ΖΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΔΑ

 

 

 

Πάνω που τα Φηρά, ανάσαναν λιγάκι, ήρθε ένα ΑΔΑές έγγραφο από την ΑΔΑ (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) που απειλεί να στερήσει αυτό το λίγο οξυγόνο που εισέπνευσε η πόλη. Εκτός από το γεγονός πως η ύπαρξη και μόνο της ΑΔΑ, είναι υποτιμητική για την Αυτοδιοίκηση (ένα διορισμένο όργανο, καπελώνει το αιρετό τοπικό όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο), το έγγραφο, είναι και αντιφατικό, για όποιον αποκρυπτογραφήσει τη δυσνόητη και ασαφή γραφειοκρατική του γλώσσα.

Γράφει συγκεκριμένα: “Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού περιήλθαν στην Υπηρεσία μας στοιχεία της υπ’ αριθμόν 144/2017 απόφαση σας που αφορά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Φηρά Θήρας.

Κατόπιν εξέτασης των ανωτέρω από το τεχνικό προσωπικό της Υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε ότι τα εισηγούμενα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου σας, δεν συνάδουν με το αποφασιστικό τμήμα της 144/2017 απόφασής σας”.

Δηλαδή;. Πάρτε τα πίσω και ξανα-παραπέμψτε το θέμα στις ελληνικές καλένδες!. Αλλά το βασικό είναι η αντίφαση που περιέχει αυτή η παράξενη γραφειοκρατική μπαλαφάρα: : “ διαπιστώθηκε ότι τα εισηγούμενα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου σας, δεν συνάδουν με το αποφασιστικό τμήμα της 144/2017 απόφασής σας”. Μα ακριβώς, εκεί είναι το ζήτημα. Πως είναι εισηγούμενα !. Το κυρίαρχο όργανο της Τοπικής Δημοκρατίας είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, που με μια απλή ερμηνεία μπορεί να αποδεχτεί ή να απορρίψει τα εισηγούμενα. Απέρριψε λοιπόν τα εισηγούμενα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και τη θέση που ο Νομοθέτης, απονέμει στην Αυτοδιοίκηση, την ιεράρχηση και τα όργανά της!. Που είναι το μεμπτόν;.

Θα μπορούσε να αφορά μια λάθος απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το μείζον βρίσκεται στο κατά πόσον, ένας δοτός κρατικός θεσμός μπορεί να τίθεται ως καπέλο, μπαμπούλας ή νονός των εκλεγμένων τοπικών εκπροσώπων. Υπάρχει η Δικαιοσύνη, το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Άρειος Πάγος για όποιον θέλει. Αλλά από που κι ως που, κάποια διορισμένη ΑΔΑ, θα κάνει το γκιουλέκα πάνω στην Αυτοδιοίκηση;.

Και ένα τελευταίο: Αν μια Επιτροπή της Βουλής, λάβει μια απόφαση και η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου την απορρίψει;. Τι γίνεται;. Να βάλουμε και ΑΔΑ, πάνω από το Κοινοβούλιο, επειδή το αποφασιστικό μέρος της Ολομέλειας, δεν συνάδει με τα εισηγούμενα της Επιτροπής;.

Έλεος!

ΥΓ. Και φυσικά, ξαναδιάβασα το άρθρο 82 του Κώδικα. Παραπέμπει και αυτό σε παρεκκλίσεις που αν διαβάσετε  το Νόμο υπ’ αριθμ. 2696/1999 (ΦΕΚ 57/Α΄/23. 3.1999), έχουν κι άλλες παρεκκλίσεις και μέχρι να βρούμε τις παρεκκλίσεις, θα έχουν παρεκκλίνει τόσο, που “θεός σχωρέστον το μακαρίτη”.

Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημαίνει και Τοπική Ευθύνη. 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *