«ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

 

 

« Η Σαντορίνη έχει πάρει πρόσφατα μια αρνητική δημοσιότητα. Μαζί με τη Βενετία και τη Βαρκελώνη (πολύ κακός συνδυασμός), τονίζεται  το γεγονός ότι είναι υπερβολικά γεμάτη, με τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, και οι κάτοικοι πιέζονται» γράφει η Stuff NZ μια δικτυακή πύλη που συγκεντρώνει δημοσιεύματα –αγγλόφωνα- και καλύπτει όλη την περιοχή της Ωκεανίας. «Και ξέρετε κάτι;» σημειώνει η συντάκτρια Pamela Wade, «Είναι αλήθεια, αλλά επίσης είναι και ο λόγος που πρέπει να συνεχίσετε να προτιμάτε τη Σαντορίνη, αλλά με σύνεση και προσοχή».

Το δημοσίευμα, προτείνει τους καλύτερους τρόπους για να το χαρούν οι τουρίστες, αναγνωρίζοντας ή αξιοποιώντας τα όσα λέγονται τελευταία. «Αυτό το ελληνικό νησί κυριαρχεί στο Instagram (σ.σ. σελίδα κοινωνικής δικτύωσης όπου αναρτώνται φωτογραφίες και βίντεο) επειδή είναι εκπληκτικά όμορφο. Η φύση προσφέρει το καθαρό γαλάζιο του Αιγαίου, την εντυπωσιακή ηφαιστειακή καλντέρα, τους απόκρημνους βράχους και τις αμμώδεις παραλίες. Μέσα στους αναρίθμητους  αιώνες, οι άνθρωποι έχουν προσθέσει τις δικές τους διακοσμητικές ακμές: τα λευκά χωριά που ξεχύνονται προς τη θάλασσα, ελκυστικά  καλντερίμια, μπλε θόλους σε αποχρώσεις κοβαλτίου, αρχαιολογικές περιοχές, μοναδικούς αμπελώνες. Όλοι ταιριάζουν μαζί για να κάνουν ένα εξαιρετικό, ενιαίο σύνολο που είναι απολαυστικό, διάσημο και δημοφιλές και πραγματικά αξεπέραστο».

 

Και η Wade, συνεχίζει: «Αναπόφευκτα, όλοι συρρέουν εδώ, περίπου την ίδια εποχή. Συνωστίζονται στους στενούς δρόμους, κατακλύζουν τα μαγαζιά και τα εστιατόρια, όλα ακολουθώντας την ίδια ωραία διαδρομή και όλοι κινούνται με μια σκέψη στο μυαλό τους έρχονται ηλιοβασίλεμα: να φτάσουν στην Οία, να σταθούν στην κορυφή του βράχου και να τραβήξουν την απόλυτη  «Instagram φωτογραφία», πίσω από λευκοβαμμένα σπίτια και εκκλησίες με μπλε τρούλους, και έναν ανεμόμυλο ή δύο για πιο καλλιτεχνικό  αποτέλεσμα».

Santorini is every Instagrammer's dream.

123RF

Santorini is every Instagrammer’s dream.

 

Early in the morning, there are no crowds - yet.

PAMELA WADE

Early in the morning, there are no crowds – yet.

 

Crowds gather at Oia as sunset draws near.

PAMELA WADE

Crowds gather at Oia as sunset draws near.

 

The donkeys and mules carry more than just people between the port and the town.

PAMELA WADE

The donkeys and mules carry more than just people between the port and the town.

It's easy to spend a lot of time, and money, in Santorini's gift shops.

 

This Greek island dominates Instagram because it is stunningly beautiful.

123RF

 

Later in the day, this square in Thera will be heaving with tourists.

PAMELA WADE

 

Oia is deservedly an Instagram standard.

PAMELA WADE

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *