“ΜΗ ΜΕΤΡΑΣ ΠΟΥΛΙΑ ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟ”

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΡΖΕΝΤΑ

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

“ Βασανιστικά ήθελα να σας πενογράψω ένα ταξιδάκι μου …γλυκό ,πικρό ,ανάποδο ,σκληρό ,δύσκολο ,ανοιξιάτικο ,καλοκαιρινό ,χειμωνιάτικο και εργασιακά ρομαντικό…αλλά με κέντρωσαν πολλά πικρανάλατα που αφουγκράστηκα τριγύρω μου και αναπόδιασα και τουμπάρισε το μελάνι μου, η πένα μου και της καρδιάς μου η αποθήκη .Και κάνοντας ένα κατεπείγον συμβούλιο με την τρέλα μου , ο εγώ αποφάσισα να επιμείνω ανθρώπινα και αδελφικά ,να μη επιτρέψω όσο αντέχει το τομάρι μου , να πετροβολούνε άσκοπα ,άκαιρα και άστοχα στόχους ανθρώπινους και αδύναμους στις πετριές…… που προσπαθούν .επιθυμούν και θέλουν κάτι να πουν και κάτι να προσφέρουν ανιδιοτελώς …είναι ολίσθημα είναι αποτρόπαιο , είναι σοκαριστικό και ανάλγητο και τι δεν είναι αγαπημένοι μου …είναι πολλά και άγαρμπα…

«Nα μη κατηγορείς κανένα για τα ατυχήματα του, αλλά να τον βοηθάς» ψαλουδιότανε ο Αίσωπος….δεν είναι ορθό ,μοναδικό και χρήσιμο εις την καθημερινότητα μας , δεν είναι πρέπον και απαραίτητο να μη ασχολούμεθα με τον πόνο των γύρω μας με κατηγόριες …. Γιατί;; Μα είναι δυνατόν να με ρωτάτε ; Μα απλά είναι πολλοί και αβάσταχτοι οι πόνοι από τα κάθε λογής ατυχήματα … είναι της εποχής μας τα σημάδια …. των εξελίξεων της άναρχης και πλούσιας ζωής …Να ρωτάμε αληθινά και ουσιαστικά και όχι ευχόμενοι απλώς τυπικώς …τι κάνετε πως είστε ;τι κάνουν τα παιδιά και τα γατιά ;τι έμαθες από το παιδί που κατοικοεδρεύει εις Βρυξέλλας ;.

Απλά και μόνο για να λαλήσομε και να γλυκογαργαλίσομε κάτι ντης … Άμεσα για να ομορφύνετε Βάλτε μάσκα και οξυγόνο και βουτήχτε και ακουμπήστε τον άνθρωπο ,τον φίλο ,τον γείτονα ,τον γέροντα …και σας διαβεβαιώ ΄μετά βεβαιότητας είναι πολλοί και μας χρειάζονται …Και προκάνομε σας διαβεβαιώ …. ποτέ δεν είναι αργά … και φρονίμως πράττοντας ο Αίσωπος είπε.

«Οι φρόνιμοι άνθρωποι πρέπει πρώτα να σκέπτονται ποια μπορεί να είναι η έκβαση εκείνου ,που πρόκειται να επιχειρήσουν ,κι έπειτα να το επιχειρούν» Και πείτε μου δεν είναι πολλές φορές ανούσιο και χιλιοειπωμένο ;δεν είναι της καθημερινότητας τα τετριμμένα απομεινάρια ;είναι η δεν είναι ;και παρακαλώ μη με μαλώσετε για τση γραφοτρελάδες μου δεν νταγιαντώ γιατί γερνώ και γέρνω ..Πείτε κάτι άλλο συνανθρωπικά ομορφοστόλιστο να ευτυχίσομε να ανοίξει θεάρεστα ο θεόκλειστος ανθρώπινος φωριαμός μας ,να ανοίξει η καρδιά μας και τα σκοτεινά μας σοκάκια να λαμποκοπήσουν και να ομολογήσουν όσα θεοπικρόξινα είναι φωλιασμένα στην καρδιά μας..

«Κι εάν ο χρόνος δοξάζει κάποιον άνθρωπο αυτός να μη ξεχνά από , που ξεκίνησε ,γιατί στην ζωή τίποτε δεν είναι σίγουρο και όλα είναι ρευστά» ,,Δηλαδή κατανοήσατε τι είπε τότε ο Φίλτατος Αίσωπος ;;Να το χρονοντουλαπιάσετε λοιπόν για να το ξεφυλλίζετε με τις ξαστεριές και τις μικρές τις μπόρες ;; Μη ξεχαστείτε ..ξεζουμίστε το θα ορθωθείτε αγαπημένοι μου….

Και το κυριότερο ρουφήχτε το επόμενο ,διαμελίσατε το γλυκά και δισακιάστε το, ξεπουπουλιάστε το …”ΜΗ ΜΕΤΡΑΣ ΠΟΥΛΙΑ ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟ» , Δεν είναι ομορφιά ,δεν είναι ;;θεέ μου και τι δεν είναι ,δεν είναι πάντα επίκαιρο ; και στέλνοντας τα του Αισώπου για διατριβή στο χρονοντούλαπο σας , γραφοχαράζω λέγοντας »Κάθε πράμα έχει δυο όψεις” …….Αυτά τα είπε ο Αίσωπος (6ος αιν. π.χ)..εγώ αδυνατώ ανθρώπινα ,πονετικά να σιωπήσω και γραφολοώ αραχνούφαντα ,γιατί μου είναι πλέον αδύνατο να συγκρατηθώ…. και δεν θέλω να σφαλιαρογραφήσω τίοτις γιατί δουλειώ και δεν νταγιαντώ τσι γραφολεκτικές κρανιδιές και τα στομόχια από τηλεκατευθυνόμενους μπουρδολόγους …και να με πιστέψετε αλήθεια λέω αγαπημένοι μου αλήθειααααα , άγιες μέρες έρχονται και πρέπει να υλοποιηθούν οι ευχές μας και να ευτυχήσουν όλοι μα όλοι , και να περιοριστούν τα τροφικά καλούδια εις τους κοιλαρούμπηδες και να οδηγηθούν αλλού …..

Και για να ξεκινήσω ενθαρρυντικά σας λέω ότι η ευτυχία είναι σύνθετη από τις λέξεις ευ κι τύχη ,δηλαδή σημαίνει καλή τύχη ,η οποία οδηγεί στην ευδαιμονία απαραιτήτως και στη μακαριότητα και το ουσιαστικότερο δεν είναι κάτι έτοιμο ,είναι κάτι που προκύπτει από τις πράξεις μας .. Πώς όμως θα είσαι και θα είμαστε ευτυχείς αρχοντομορφιές μου πώς ; Όταν γύρω μας αρμενίζουν βαρκούλες χωρίς κουπιά ,χωρίς προορισμό ,χωρίς χαρά και γέλιο ….εεε πείτε μου.. Πώς θα ευτυχήσει χωρίς απάγκιο και ζεστασιά ,χωρίς φροντίδα πώς ;;;…με τις ευχές του διαδικτύου μόνο ….ουσία και έργο χρειάζεται γιατί το θέλουν πολλοί ,γιατί λείπει από πολλούς….Τι έπαθα ;συσκέφτηκα και μαράζωσα ,και αναρωτήθηκα ότι δεν έχω κάνει πράμα …απλά πολύ απλά…Πολλές χαρές και αγάπη …

Καλές και όμορφες Γιορτές…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *