«ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙΑ», ΟΙΑ 24/8 Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

To βραβευμένο μυθιστόρημα «Μεθυσμένα Καράβια»

To βραβευμένο μυθιστόρημα «Μεθυσμένα Καράβια»

«ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙΑ», ΟΙΑ 24/8

  Το βραβευμένο μυθιστόρημα της Βικτωρίας Αγγελοπούλου με τίτλο «Μεθυσμένα καράβια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 20.00, στην Οία της Σαντορίνης στο βιβλιοπωλείο «Atlantis Books».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννη Γαλαίος, εκπαιδευτικός και διδάκτωρ φιλολογίας και ο Δημήτρης Πράσσος, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Τα «Μεθυσμένα καράβια» απέσπασαν το Βραβείο Μυθιστορήματος στον 29ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2011 του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η συγγραφέας κ. Βικτωρία Αγγελοπούλου.

Η συγγραφέας κ. Βικτωρία Αγγελοπούλου.

 

Η ιστορία νεαρής πιανίστριας, η οποία στην προσπάθεια αναζήτησης του γενεαλογικού της δένδρου στην Αίγυπτο, έρχεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις συνείδησης, αποτελεί τον κεντρικό άξονα του μυθιστορήματος.

Στην Όαση Σίουα η νεαρή βιώνει τον απόλυτο έρωτα, στο Κάιρο ψυχανεμίζεται τα αρχαία μυστήρια, και στην Αλεξάνδρεια γνωρίζει την οδύνη της απώλειας, το μίσος και την απόγνωση που την οδηγούν σε ψυχολογική και σωματική κατάρρευση.

Με την εξέλιξη του μύθου, τα γεγονότα και τα πρόσωπα που κινούνται γύρω της, αναπτερώνουν το ηθικό της και την ωθούν προς δύο κατευθύνσεις. Πλαγίως στο μονοπάτι της ανεύρεσης του φυσικού της προγόνου και καθέτως στη γνώση του πραγματικού της γεννήτορα, μυώντας τη σε απόκρυφες αλήθειες ζωής. Ταυτόχρονα, οι περιγραφές των τοποθεσιών και οι ιστορικές αναδρομές, δίνουν τη δυνατότητα στη φαντασία του αναγνώστη να εξεγερθεί και να μεταφερθεί στο χθες, στο παρόν, στο αύριο και στο διηνεκές.