“MΕΡΙΜΝΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΙΩΣΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

 

 

«Ανακοινώνεται η διοργάνωση ημερίδας  με θέμα το πένθος στα παιδιά και τη στήριξη του παιδιού που  έχει βιώσει μια απώλεια.  Οι εισηγητές της εκδήλωσης προέρχονται από το Συμβουλευτικό κέντρο της «Μέριμνας» τον πλέον  αναγνωρισμένο φορέα  στη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας  στην αρρώστια και τον θάνατο. (κάντε κλικ στον σύνδεσμο Μέριμνα   για να ενημερωθείτε για τη δράση της ).

 

Η ημερίδα αποτελείται από δυο σκέλη. Το πρώτο σκέλος  είναι κοινό- ανοιχτό προς τους πολίτες και τους εκπαιδευτικούς και αφορά σε ζητήματα που σχετίζονται  με   τη  διεργασία του   πένθους στα  παιδιά , στις ανάγκες και τους τρόπους στήριξής του παιδιού που έχει βιώσει μια απώλεια. Το δεύτερο  σκέλος  απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς (που έχουν δηλώσει συμμετοχή ) και  περιλαμβάνει βιωματικό εργαστήριο που αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα απώλειας , ώστε οι ίδιοι να είναι σε θέση να στηρίξουν έναν/μια  μαθητή /τρια που θρηνεί  για το θάνατο αγαπημένου προσώπου και να κατανοήσουν καλύτερα τις αντιδράσεις και τiς ανάγκες  του/της στην πορεία του πένθους.

Η ημερίδα αποτελεί πρωτοβουλία της ΕΔΕΑΥ Θήρας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και χρηματοδοτήθηκε από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων του νησιού και ιδιώτες χορηγούς».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *