ΜέΡΑ25: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙA ΜΑΣ;

Από την ΠΣΕ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων του ΜέΡΑ25 εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, που αφορά την τύχη του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα νησιά του Αιγαίου:

 

 

 

Τι θα γίνει με το Μεταφορικό Ισοδύναμο και τις αφαλατώσεις στα νησιά μας;

Η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο:
Αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά μας, στα επίπεδα προ μνημονίου.
Αρνείται την κατάργηση της 100% προκαταβολής φόρου στους επιχειρηματίες.
Καταργεί το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», στο οποίο είχαν ήδη ενταχθεί σημαντικά έργα υποδομής για τα νησιά μας.

Αλλά η απαξίωση των νησιών μας δεν σταματάει εκεί. Φαίνεται ότι υπάρχουν κι άλλα μέτρα που οδεύουν προς κατάργηση. Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανυπαρξία πρόβλεψης πόρων για το μεταφορικό ισοδύναμο και τις αφαλατώσεις στα νησιά μας. Και φυσικά δεν πήρε απάντηση.

Για την ιστορία, ο προϋπολογισμός του 2019 για το Μ.Ι. ήταν 157.000.000€, για τις αφαλατώσεις 20.000.000€ και για τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών 96.000.000€. Φέτος έχει υπολογιστεί, ότι η επιδότηση των άγονων γραμμών θα είναι 136.000.000€ όταν το 2020, ο προϋπολογισμός από το υπουργείο Ναυτιλίας είναι 173.000.000€ λιγότερα από πέρυσι. Μόλις 100.000.000€.

Θέτουμε λοιπόν τα εξής ερωτήματα:

1. Που θα βρεθούν τα υπόλοιπα 36.000.000€ για τις άγονες γραμμές;
2. Τι θα συμβεί με το Μεταφορικό ισοδύναμο;
3. Τι θα συμβεί με τις αφαλατώσεις;

Η ΝΔ δείχνει με τη στάση της για ακόμα μία φορά, ότι τα νησιά δεν είναι στις προτεραιότητες της. Ότι δεν την ενδιαφέρει το αυξημένο κόστος ζωής μας. Μάλιστα, αντί να μας υποστηρίζει, καταργεί και τα κεκτημένα, ενισχύοντας την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια μας.
Και εκτός αυτού, δε μας απαντάει στα ερωτήματα μας μέσα στη βουλή, ως όφειλε. Τα αυτονόητα όμως στις μέρες είναι δε θεωρούνται «αυτονόητα» για όλους.

ΠΣΕ Δωδεκανήσων & ΠΣΕ Κυκλάδων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *