ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΝΟΡΒΗΓΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

“Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΣΑΣ”, ΓΡΑΦΕΙ Η DAGBLADED

 

 

Μεγάλη αύξηση Νορβηγών επισκεπτών περιμένει φέτος η Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων της πλουσιότερης σκανδιναβικής χώρας. “Περίπου το 43% των Νορβηγών τουριστών, ταξιδεύει κάθε χρόνο για διακοπές στην Ελλάδα”, γράφει η εφημερίδα “Dagbladedκαι το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 750.000 επισκέπτες για το φετινό καλοκαίρι. Εκτός από την Κρήτη και την Πάργα, που οι Νορβηγοί επισκέπτονται εδώ και χρόνια, τεράστια αύξηση για φέτος αναμένεται και στη Σαντορίνη, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη την ροή των κρατήσεων στο τουριστικό πρακτορείο Apollo.

Ενδιαφέρον όμως έχει το γεγονός πως οι Νορβηγοί αποφεύγουν το ισοπεδωτικό μοντέλο του “all inclusive”, προτιμώντας χαμηλών τόνων διακοπές “σε στυλ κυριαρχεί, η προτίμηση σε όμορφες (σαν καρτ ποστάλ) πόλεις με τα μικρά λιμανάκια, τις ζεστές ταβέρνες με το παραδοσιακό φαγητό – και τη χαλαρή διάθεση. Με λίγα λόγια: Κάτι σαν το κλισέ της παλιάς καλής Ελλάδας, αλλά με μοντέρνο κοστούμι προσαρμοσμένο σε φιλέλληνες τουρίστες”, σημειώνει η εφημερίδα.

Μετά την Πάργα (απέναντι από την Κέρκυρα), δεύτερη στην προτίμηση των Νορβηγών είναι η Σαντορίνη για την οποία η “Dagbladed” γράφει : “Η Σαντορίνη είναι η φετινή μεγάλη είδηση στην TUI. Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων προσφέρει μαγευτικά τοπία, ρομαντικά ξενοδοχεία και ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα. Επίσης η Ving και το Apollo έχουν τη Σαντορίνη στο πρόγραμμά τους. Είναι δανική λύση για διακοπές με το ταίρι σας”.

Υπάρχουν μάλιστα και απευθείας πτήσεις με τη SAS από διάφορες πόλεις της Νορβηγίας, προς τη Σαντορίνη: Από Όσλο, Μπόντο, Στάβανγκερ και Τρόντχαϊμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *