«ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ»

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΚΟΝΔΙΟΥ

 

 

 

 

 Γ. Βακόνδιος- Πολιτευτής Κυκλάδων-Τομέας Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής της ΝΔ

Γ. Βακόνδιος- Πολιτευτής Κυκλάδων-Τομέας Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής της ΝΔ

“Την κυρία Κουντουρά την συμπαθούσα.

Από τη φύση της η δουλειά μας είχε ανάγκη από επαγγελματίες μοντέλα, χωρίς πολλές ιδιοτροπίες, που να διαθέτουν την ικανότητα ανάδειξης ενός προϊόντος.

Κατόπιν ασχολήθηκε με το χώρο των εκδόσεων, όπου η οικογενειακή προσπάθεια δεν στέφτηκε με επιτυχία, αλλά μου είναι απολύτως κατανοητό ότι οι σοβαρές δουλειές δεν είναι για όλους.

Στη συνέχεια μας προέκυψε η ενασχόληση της με την πολιτική. Ήταν η εποχή κατά την οποία επικρατούσε η άποψη ότι οι κάθε είδους «αναγνωρίσιμοι» μπορούσαν να φέρουν ψήφους, μη συνυπολογίζοντας τις επιπτώσεις αυτών των επιλογών.

Τελικά μας προέκυψαν τα μνημόνια, οι ψεκασμοί και κάπως έτσι η κυρία Κουντουρά μεταξύ άλλων αστέρων βρέθηκε να κοσμεί με την παρουσία της το υπουργικό συμβούλιο. Προφανώς δεν φέρει την ευθύνη η ίδια και το μόνο που της καταμαρτυρώ ως άνθρωπο, είναι ότι ένα βράδυ που βρεθήκαμε σε τηλεοπτικό πάνελ, η συμπεριφορά της δεν ήταν η καλύτερη.

Ως υπουργός με ευθύνη τον τουρισμό, επισκέφθηκε την πατρίδα μου τη Σύρο και έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» για θέματα που αφορούν τον τουρισμό.

Αφού είπε διάφορα γενικόλογα γνωστά και τετριμμένα για το νησί, προσπάθησε να αναδείξει το έργο της κυβέρνησης στον τουρισμό.

Είπε ότι ως κυβέρνηση επιδιώκουν της στήριξης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος.

Προφανώς δεν θα έχει πληροφορηθεί ότι η κυβέρνηση που υπηρετεί αύξησε το ΦΠΑ στα νησιά στο 24%.

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια για βελτίωση των τουριστικών υποδομών.

Προφανώς αγνοεί ότι δεν γίνεται τίποτα το σημαντικό για λιμάνια και αεροδρόμια.

Το μόνο έργο που έγινε στα νησιά είναι το αεροδρόμιο της Πάρου το οποίο όμως πιστώνεται αποκλειστικά στον δήμο Πάρου και την ιδιωτική εθελοντική προσφορά.

Εκτός εάν εννοεί την παραχώρηση των αεροδρομίων στην FRAPORT, για την οποία όταν σχεδιαζόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση, το κόμμα τους μιλούσε για προσκυνημένους γερμανοτσολιάδες.

Σε ότι αφορά τις υποδομές στην υγεία μάλλον θα θέλει να ξεχάσει τα λόγια του πρωθυπουργού κατά την ημέρα των εγκαινίων του «νοσοκομείου» Σαντορίνης. Οι διακομιδές προς Κρήτη είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Αναφέρει ως επιτυχία του υπουργείου της το ρεκόρ αφίξεων του 2015. Προφανώς κάποιος πρέπει να της εξηγήσει ότι ο τουρισμός έχει περίοδο απόδοσης αποτελέσματος τους 18 μήνες κατά μέσο όρο και οι αφίξεις του 2015 αφορούν το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Το δικό της έργο θα κριθεί από τις αφίξεις του β’ εξαμήνου του 2016 και μετά.

Θα ήθελα δε, να την πληροφορήσω ότι οι ενδείξεις είναι αρνητικές, τόσο στην κρουαζιέρα, όσο και στις οδικές αφίξεις, αλλά κυρίως στα προσδοκόμενα έσοδα.

Τονίζει ότι δίνει καθημερινές μάχες για να κρατήσει την Ελλάδα υψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών.

Προφανώς δεν εννοεί την πρόσκληση να πλημμυρίσει η Ελλάδα από λαθρομετανάστες οι οποίοι λιάζονται (κατά δήλωση συναδέλφου της) στις πλατείες της χώρας ή δημιουργούν αυτοσχέδιους καταυλισμούς και βεβαίως σίγουρα δεν εννοεί τα συνεχή επεισόδια που αυτοί προκαλούν στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Σίγουρα όμως μάλλον θα ξέχασε να αναφέρει την ειδική επιτυχημένη προσπάθεια του No Border Camp στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το ότι οι «κάθε καρυδιάς καρύδι» φιλοξενούμενοι τουρίστες έκαναν «γης Μαδιάμ» μέχρι και το δημαρχείο της πόλης εντάσσεται στα μέτρα για τη βελτίωση της αίσθησης ασφάλειας των τουριστών.

Ισχυρίσθηκε ότι ενθαρρύνει τις τουριστικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις μεγάλες δυνατότητες ενίσχυσής τους.

Εδώ λένε «ότι του φανεί του Λωλοστεφανή».

Έκλεισαν τις τράπεζες, αύξησαν την προκαταβολή φόρου στο 100%, αύξησαν το φόρο των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Αύξησαν τις βεβαιώσεις των ΕΝΦΙΑ κατά 1,2 δις ευρώ.

Σκαρφίστηκαν νέους φόρους για το INTERNET, την TV, την μπύρα, το κρασί, ακόμη και τον καφέ και όλα αυτά τα θεωρούν ενθάρρυνση.

Η κυρία Κουντουρά έκλεισε την συνέντευξή της με την μεγαλειώδη δήλωση:

«Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και μας ενώνει όλους».

Καταλαβαίνω ότι έχει ανάγκη να έχει έτοιμες κάποιες ατάκες. Καλό θα είναι να αποκτήσει και την ικανότητα να διακρίνει που και πότε θα λέει την κάθε ατάκα.

Γιώργος Βακόνδιος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *