ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

untitledΥψηλά ποσοστά, καταγράφει η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η εκπαιδευτικοί στα Γυμνάσια και Λύκεια. Σύμφωνα με συνδικαλιστές την Τρίτη, το ποσοστό των απεργών ανήλθε στο 87% και αναμένεται συνέχεια. Η ΕΛΜΕ Θήρας, εξέδωσε επίσης ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους μαθητές να βρίσκονται καθημερινά στο Σχολείο. «Η ΕΛΜΕ Θήρας ενημερώνει τους μαθητές και τους γονείς, ότι οι μαθητές πρέπει να παρευρίσκονται καθημερινά στα σχολεία τους. Θεωρούμε ατυχή την απόφαση της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Θήρας να ανακοινώσει κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της απεργίας στους μαθητές της Α΄ τάξης και κάποιων ειδικοτήτων να μην έρθουν στο σχολείο για όλη την εβδομάδα. Η απεργία διαπιστώνεται-δε δηλώνεται».

  Την ίδια στιγμή ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κάλεσε τους δασκάλους να συμμετάσχουν μαζικά στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου. «Η βίαιη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων,  που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και η αντιεκπαιδευτική πολιτική της «μνημονιακής» κυβέρνησης που οδηγεί στη διάλυση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, απαιτούν την άμεση και δυναμική απάντησή μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

  Επίσης  την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία των Φηρών, ενώ στις 19 το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με θέμα την ενημέρωση και τη λήψη αποφάσεων για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Σ Φηρών.