Site icon Santonews

Μεγάλη αύξηση των διεθνών αφίξεων για τον Αύγουστο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ ΜΕΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑ

 

 

 

 

    “Με μεγάλη διάφορα στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έκλεισε και ο φετινός Αύγουστος για τη Σαντορίνη σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του “χρυσού” 2019. Συγκεκριμένα η αύξηση ανέρχεται στους 28.651 επισκέπτες, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, σε 2.397 πτήσεις εξωτερικού τον φετινό Αύγουστο, έναντι 1535 που προσγειώθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα της Σαντορίνης τον Αύγουστο του 2019.

 

     Η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε ποσοστό 27% συνεχίζοντας την αντίστοιχη τάση του Ιουλίου. Αναλυτικά τον Αύγουστο του 2019 οι διεθνείς αφίξεις ήταν 107.872 ενώ τον Αύγουστο 2021 άγγιξαν τις 136.523.

 

     Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας αναφερόμενος στην αύξηση αυτή δήλωσε ότι: “Μετά τον φετινό εντυπωσιακό Ιούλιο, ήρθε ο Αύγουστος να ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη και προσδοκία, κερδίζοντας το στοίχημα του τουρισμού και δικαιώνοντας τις προβλέψεις μας. Η Σαντορίνη συνεχίζει να ακτινοβολεί και κερδίζει διαρκώς νέους θαυμαστές. Όλοι μαζί συνεχίζουμε τη συλλογική μας προσπάθεια για ακόμη υψηλότερους στόχους”.   

Exit mobile version