Site icon Santonews

Μεγάλη απώλεια ο θάνατος του Αντώνη Ελευθεράκη

 

 

  Ο Αντώνης Ελευθεράκης, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες φωτογράφους. Βαθύς γνώστης της τέχνης του, δημιούργησε αξεπέραστα πορτραίτα ενώ τα τοπία της Σαντορίνης τα φωτογράφισε με μοναδικό, γεμάτο ευαισθησία και διεισδυτικότητα τρόπο.

Ακόμα και οι δουλειές που έγιναν για λόγους βιοπορισμού, έχουν τεράστια διαφορά και ξεχωρίζουν ανάμεσα στην φωτογραφική πλημμύρα που κατακλύζει το διαδίκτυο. Ήταν ο  φωτογράφος με την εντελώς προσωπική ματιά και την αποτύπωση της ψυχής του θέματός του. Ο καλλιτέχνης που ήξερε να βλέπει και που κάθε του κλικ ήταν ένα διεισδυτικό σχόλιο ή ένας ύμνος στην ομορφιά και την απλότητα. Οι φωτογραφίσεις εσωτερικών χώρων, είναι εικαστικά αριστουργήματα, καθώς ξέφευγε από την διαφημιστική αντίληψη και τους αποτύπωνε όπως οι μεγάλοι μετρ της ζωγραφικής. Για τα πρόσωπα, η τεχνική του συνίστατο στην απαράμιλλη γνώση και χρήση της φωτοσκίασης, κάνοντας κάποιες λήψεις να μοιάζουν βγαλμένες από το ζωγραφικό ατελιέ του Καραβάτζο.

Παράλληλα, ο Αντώνης Ελευθεράκης υπήρξε και πολύ καταρτισμένος μουσικός. Συμμετείχε σε πολλές συναυλίες, το τελευταίο διάστημα με το συγκρότημα «Άτροπος» παίζοντας ντραμς.

Όπως λένε οι φίλοι του, η πορεία του προς το αναπόδραστο υπήρξε γοργή, καθώς δεν πέρασαν καν δύο μήνες από τη μέρα της πρώτης διάγνωσης της νόσου.

 

Exit mobile version