Site icon Santonews

“ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ, ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ”

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΝΟΣ ΕΜΠΑΘΟΥΣ ΡΥΠΑΡΟΓΡΑΦΟΥ

Πολλοί ρωτούν, τι τελικά αποφάσισε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας. Θα το συνοψίσω όσο πιο απλά γίνεται:

  1. Ζήτω η παγκόσμια Ειρήνη”.
  2. Χτυπήσεις – δε χτυπήσεις, κουνηθείς – δε κουνηθείς, ουδείς γλιτώνει το μοιραίο. “Η ζωή εισερχομένη από την πόρτα, ο θάνατος παραμονεύει στο παράθυρο”. Θρασύβουλας”.

Δεύτερο ερώτημα:

Τι ακριβώς συζητήθηκε;. Αν θα επιτρέψουμε στον Πρωθυπουργό, να εγκαινιάσει το Νοσοκομείο. Εδώ είναι το ζουμί. Δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, διότι έχουμε άποψη, η οποία συνίσταται:

Α. Εφαρμόζουμε τη μελέτη Τσιργή, η οποία προβλέπει:

  1. Εξασφάλιση τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ από τον Δήμο Θήρας (μέσω της αύξησης του εισιτηρίου του Τελεφερίκ από τα 4 στα 5 ευρώ.http://www.kathimerini.gr/56120/article/epikairothta/ellada/santorinh-antidraseis-gia-thn-ay3hsh-toy-eisithrioy-toy-teleferik ).
  1. Οικονομικά δεδομένα.

.

  1. Πως χρηματοδοτείται (Μελέτη Τσιργή)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

 

   Προς επίρρωσιν των ανωτέρω: “Λέμε να γίνει μια προγραμματική μεταξύ της ΑΕΜΥ και του ιδρύματος. Επειδή ζητούσαν οικονομοτεχνική μελέτη, με πρωτοβουλία του συνδυασμού της αντιπολίτευσης, στην ουσία με δουλειά που έκανα εγώ με τον κ. Τσιργή, πρώην διοικητή του νοσοκομείου Σύρου, εκπονήθηκε το οικονομοτεχνικό πλάνο, το οποίο αποδεικνύει και τη βιωσιμότητα με μία ελάχιστη συμμετοχή του κράτους και με την ένταξη του Κέντρου Υγείας στο νοσοκομείο. Δηλαδή, με απλά λόγια αυτό που λέμε είναι να ενταχθεί μέσα το Κέντρο Υγείας, οπότε οι γιατροί ειδικοτήτων να απασχοληθούν στο νοσοκομείο.

Το κράτος δαπανά περίπου δύο εκατ. ευρώ για το Κέντρο Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει ότι, όπως τα δίνω στο Κέντρο Υγείας, θα τα δώσω. Λέμε λοιπόν να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, ό,τι δίνεται για το Κέντρο Υγείας που είναι με καθεστώς ΕΣΥ και συμπληρωματικά να γίνουν οι προσλήψεις των αναγκαίων γιατρών για να λειτουργήσουν καταρχήν όλα τα τμήματα, πλην χειρουργείων. Ούτως ή άλλως, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, π.χ. όταν άνοιξε το Αττικόν, δεν λειτουργούσαν τα χειρουργεία” Σοφία Κίτσου 24 Σεπτεμβρίου 2014 News247 http://news247.gr/eidiseis/reportaz/to-stoixeiwmeno-nosokomeio-ths-santorinhs-kataskeyasthke-to-2011-dapanhthhkan-14-ekat-eyrw-kai-paramenei-ermhtika-kleisto.3035018.html

Ρούλα Μπελλώνια-Μενδρινού (Στο ίδιο).

“Περιμένουμε μία απάντηση από τον υπουργό από τον Σεπτέμβριο του 2013. Το νοσοκομείο παραμένει κλειστό. Είχαμε κάνει μια πρόταση μέσω μιας επιστολής που είχαμε στείλει προς τον υπουργό, όπου ζητούσαμε να ξεκινήσει να μας ανοίξει το νοσοκομείο, το οποίο θα είναι δημόσιου χαρακτήρα. Δηλαδή, αυτά τα χρήματα που δίνει για το Κέντρο Υγείας το υπουργείο, να εξακολουθήσει να τα δίνει και να συνεισφέρουμε και εμείς σαν δήμος, βάζοντας ένα ευρώ στο εισιτήριο του τελεφερίκ, όπου μαζεύεται περίπου 1,5 εκατ. Ευρώ”.

Ζώρζος Αναστάσιος Νικόλαος – Δήμαρχος Θήρας. : “Από συγκρατημένη αισιοδοξία διαπνέονται οι δηλώσεις του δημάρχου Θήρας Νικολάου Ζώρζου όσον αφορά στη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, μετά από τη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Ζώρζος παραχωρώντας τις δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” τόνισε ότι ο υπουργός απεδέχθη τη διαμορφωθείσα πρόταση της θηραϊκής κοινωνίας που θέλει την ένταξη του Κέντρου Υγείας σε αυτό και τη συνέχιση της χρηματοδότησής του κατά 2 εκατομμύρια ευρώ, που μαζί με τα έσοδα από τις υπόλοιπες πηγές που έχει δεσμευθεί η δημοτική Αρχή θα είναι ικανά για να στηρίξουν τη λειτουργία του, επισημαίνοντας πως απομένει, η κρίση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, όσον αφορά στην έγκριση ίδρυσης τοπικής ΑΕΜΥ(Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας), υπό την οποία θα μπορεί να λειτουργήσει η νέα δομή Υγείας”. Εφημερίδα “Κοινή Γνώμη” 14 Οκτωβρίου 2013- http://www.koinignomi.gr/news/ygeia/2013/10/14/apomenei-i-apofasi-toy-g-stoyrnara.html

 

“Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το νοσοκομείο και να το λειτουργήσουμε έστω σαν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, συν τα επείγοντα περιστατικά, συν την μονάδα τεχνητού νεφρού. Και περιμένουμε μία απάντηση από τον Σεπτέμβριο του 2013. Απάντηση δεν έχει δοθεί. Βέβαια, η επιστολή αυτή είχε σταλεί στον τότε υπουργό, τον κ. Γεωργιάδη. Αφού άλλαξε ο υπουργός και πήγε ο κ. Βορίδης, με αρμόδιο για τα νοσοκομείο τον κ. Γρηγοράκο, επανήλθαμε λέγοντας “σας παρακαλώ, απαντήστε μας”. Δεν έχουμε καμία απολύτως απάντηση”. Ρούλα Μπελλώνια-Μενδρινού – 24 Σεπτεμβρίου 2014 New247 http://news247.gr/eidiseis/reportaz/to-stoixeiwmeno-nosokomeio-ths-santorinhs-kataskeyasthke-to-2011-dapanhthhkan-14-ekat-eyrw-kai-paramenei-ermhtika-kleisto.3035018.html

  Τι κάνει ο επονείδιστος Πολλάκης;. Δίνει πάνω από 5 εκατομμύρια, εξασφαλισμένα εσαεί (ότι τέλος πάντων σημαίνει αυτό για την Ελλάδα), δεν ζητά τίποτα από το Δήμο Θήρας, έχει ήδη προσλάβει 102 άτομα, και το ανοίγει.

Άρα καλώς διαμαρτυρόμαστε και εξευτελίζουμε τον Δήμαρχο (τον συμπόνεσα πραγματικά) στέλνοντάς τον, να παίρνει τηλέφωνα, σαν να είναι το παιδί για τα θελήματα.

Και ειλικρινά τσαντίστηκα με τον Πολάκη. “Τι εγκαίνια και κουραφέξαλα. Φέρτε μου τη μελέτη Τσιργή, πάρτε και τα 2 εκατομμύρια και όξω από την πόρτα”, έπρεπε να μας πει.

 

Β. Ακολουθούμε τη συνταγή Άδωνι

Περήφανη δήλωση Αδώνιδος, 19 Φερβουαρίου 2016, συνοδευόμενη μετά του σχετικού, βιδέου (sic): Για το νοσοκομείο της Θήρας:
«Το νοσοκομείο της Θήρας ανήκει στην ΑΜΕΥ Α.Ε. Αν βάλετε μέσα γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, θα έχετε δύο κατηγορίες γιατρών, αναγκαστικά ό,τι και να κάνετε. Λέτε ότι θα δώσετε 5 εκατομμύρια φέτος. Λέτε παραπάνω. Σωστά. Εμείς είχαμε υπολογίσει 6 εκατομμύρια ότι θα κοστίζει τον χρόνο. Αυτά πρέπει να τα βρίσκετε κάθε χρόνο, όχι για έναν χρόνο.
Ενώ, η δική μας λύση που ήταν ΣΔΙΤ τι έλεγε; Η δική μας λύση έλεγε ότι δεν δίνει 1 ευρώ το ελληνικό δημόσιο, λειτουργεί το νοσοκομείο αύριο, στον διαγωνισμό πλήρης πρόσβαση όλων των κατοίκων της Σαντορίνης σαν να είναι νοσοκομείο του ΕΣΥ, δεν θα δίναμε τα 5 εκατομμύρια και θα έμενε και το Κέντρο Υγείας ανοιχτό.
Εσείς τι κάνετε; Κλείνετε το Κέντρο Υγείας, παίρνετε 5 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα έχετε γιατρούς δύο ταχυτήτων και σε δύο, τρία, τέσσερα χρόνια, κάπου σε αυτήν τη διαδρομή θα μαραζώσει το νοσοκομείο όπως τα άλλα {…}.http://www.adonisgeorgiadis.gr/index.php/press-release/981-2016-02-21

https://www.youtube.com/watch?v=1hvyg9FvDuo&feature=youtu.be (8΄ 40΄΄ )

https://www.youtube.com/watch?v=ljU5JgEpuco&feature=youtu.be (4΄ 22΄΄ )

Συγγνώμη Μητσάρα. Εσύ είσαι αυθεντικός και μάγκας.

Δια ταύτα. Προς Μητσάρες, , συλλυπητηριάκηδες, αγωνιστάδες και επαναστάτες, σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Δεν είμαι παρά ένας εμπαθής γραφιάς. Ανόητος και επιπόλαιος.  Ανένηψα!. Μαζί σας κι εγώ. Όξω ο Τσίπρας!. Όξω ο Πολλάκης!. Μας αφήσανε με 1-1,5 εκατομμύριο ευρώ στο χέρι και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε.

 

 

Αδώνιδες και τοπικοί Γκρούεζες μας χρειάζονται. Που βάζουν το καλό του τόπου πάνω από όλα. (Μη θυμίσω μια ρήση ενός σοφού για το ποιοι βρίσκουν καταφύγιο στον Πατριωτισμό και στην επίκκληση της Πατρίδας και της ηθικής).

Ένα μόνο λυπάμαι. Ότι κάποιους σας έπαιρνα στα σοβαρά. Όχι, από τους γλυψοκοκαλάκηδες, δεν γελάστηκα ποτέ. Τους ήξερα….

Μόλις τώρα, μια υπερβατική καρπαζιά, σβούριξε στο σβέρκο μου και ρούφηξε άγρια, τις ιταμές μου σκέψεις. “Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση, ηλίθιε” μου είπε. Ήταν το φάντασμα του Μάο Τσε Τουνγκ.

Αλλά… Εγώ δεν υπήρξα ποτέ Μαοϊκός.

 

ΥΓ. Δηλώνω, υπεύθυνα και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, πως για τη συγγραφή αυτού του ρυπαρογραφήματος, δεν κακοποιήθηκαν ζώα. Και πως πάσα ομοιότης με πρόσωπα, είναι συμπτωματική.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Exit mobile version