ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΑΕΡΗΔΕΣ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ

ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ

 

 

  kamari_kakokeria_6_ian_2016Δοκιμάστηκε- ευτυχώς όχι πολύ σκληρά- η Σαντορίνη, ανήμερα των Θεοφανίων. Οι ισχυροί έως θυελλώδεις Νοτιοδυτικοί άνεμοι και η συνεχής βροχόπτωση, δεν επέτρεψαν την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των τελετών καθαγιασμού των υδάτων. Ωστόσο αυτές έγιναν και βρέθηκαν σε κάθε λιμάνι ή λιμενίσκο, οι θαρραλέοι, που αψηφώντας τα καιρικά φαινόμενα βούτηξαν στη θάλασσα για να ανασύρουν το ιερό σύμβολο.

Κατά τα άλλα, η μέρα κύλησε με προβλήματα στο οδικό δίκτυο, όπου υπήρχαν πολλές θραύσεις κλαδιών (ακόμα και ολόκληρων δέντρων) είσοδο φερτών υλικών στο οδόστρωμα και σχετικά προβλήματα στην -αραιή πάντως- κυκλοφορία. Πρέπει να τονιστεί, πως η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, με επικεφαλής τον κ. Κώστα Δαρζέντα, πέρασε για μια ακόμα φορά επιτυχώς το καιρικό τεστ. Κινητοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, βρέθηκε σε πολλές από τις πληγείσες περιοχές, κόβοντας και απομακρύνοντας δέντρα και κλαδιά, αποσύροντας καταπτώσεις και βράχους και γενικά, διατηρώντας σε ανεκτή κατάσταση την κυκλοφορία στο νησί.

ΒΙΝΤΕΟ: Το οπτικό υλικό, προέρχεται από την καταγραφή τεκμηρίωσης που έκανε ο κ. Κώστας Δαρζέντας και μας το παραχώρησε. Τον ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *