“ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Π. ΣΑΛΙΒΕΡΟΥ

 

 

 

 

 

O Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Έξω Γωνιάς κ. Παρασκευάς Σαλίβερος

“Ανάληψη καθηκόντων μέλους του Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε. και Διευθύνοντος Συμβούλου για θέματα διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.

Αξιότιμοι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, σας απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό.

Νομίζω ότι γνωρίζετε πως δεν επεδίωξα το διορισμό μου. Ελέγχω δε τον εαυτό μου απλώς και μόνο

γιατί μου είχε περάσει η ιδέα να αποφύγω τα νέα καθήκοντα.

Κατ αρχήν συγχαίρω το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλει προς απάλειψη του πόνου των συμπολιτών μας και των επισκεπτών. Αναγνωρίζω ότι ο κόπος κυρίως των ιατρών υπερβαίνει τις συνήθεις επαγγελματικές απαιτήσεις και χαρακτηρίζεται από πολλούς κατοίκους του νησιού μας και ως κοινωνική προσφορά.

Γνωρίζετε ότι σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο, το Νοσοκομείο είναι δημόσιου χαρακτήρα και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και τη διοικητική, οικονομική, λειτουργική, οργανωτική, επιστημονική διαχείριση της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. Με ικανοποιούν οι νομοθετικές προβλέψεις για το καθεστώς του Νοσοκομείου. Με προβληματίζουν ωστόσο οι πολύπλοκες και πολυσχιδείς προβλέψεις του ίδιου του ιδρυτικού νόμου αλλά και επόμενων νόμων για την πρόσληψη, το καθεστώς εργασίας και την αμοιβή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως αναφέρεται στο νόμο αυτόν, ο σκοπός ίδρυσης του Νοσοκομείου αυτού είναι η με δημόσιο χαρακτήρα εξυπηρέτηση της ανάγκης παροχής υπηρεσιών ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας των κατοίκων με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Ευνόητο είναι ότι αυτός είναι και ο μοναδικός σκοπός των προσλήψεων προσωπικού στο Νοσοκομείο και των δαπανών αυτού.

Θα εκτιμήσω ιδιαίτερα την προσπάθεια και τον ιδρώτα κάθε εργαζομένου, τη γνώση του νομοθετικού και διοικητικού πλαισίου του αντικειμένου του καθώς και κάθε έγγραφη και τεκμηριωμένη πρόταση για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των προσπαθειών όλων.

Προσωπική μου δέσμευση για τα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνω, είναι, με σύνεση και αποφασιστικότητα να συμβάλλω στην καλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας στο πλαίσιο πάντα του νομοθετικού πλαισίου. Μαζί θα προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *