Site icon Santonews

ΜΕ ΛΕΝΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙ ΕΧΩ ΝΕΥΡΑ- ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

ΑΥΤΗ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΣΑΡΕΛΛΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΣΙΡΚΟ

 

 

Δεν ξέρω ποιος λαμπρός επικοινωνιολόγος έδωσε γραμμή, αλλά αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα, θυμίζει πασαρέλα, τριτοκλασάτου μόδιστρου.

Κάθε μέρα και μια “μεταγραφή αεροδρομίου” (για να θυμηθώ, τα λίγα που έμαθα από τα αθλητικά).

Η Τάδε και ο Τάδες, μπήκαν στο συνδυασμό. Κάποιοι το πάνε πιο μακριά. Η Τάδε και ο Τάδες, ΞΑΝΑμπήκαν, στο συνδυασμό. Λες και οι συνδυασμοί είναι Ομάδες, με έμβλημα ή οικόσημο.

Καλά κάνουν και μπαίνουν, η Τάδε και ο Τάδες. Αλλά μιλάμε για αυτοδιοίκηση. Για εκλογές. Για πολιτική. Για διαχείριση. Δεν κάνουμε καλλιστεία.

Όχι. Κάπου πήγε ανάποδα το πράγμα. Η σοβαρή ροή, είναι: πρώτα ανακοινώνω πρόγραμμα προς τους πολίτες και μετά στελεχικό δυναμικό που θα το υποστηρίξει. Εξ’ όσων η ταπεινότης μου γνωρίζει, μόνο 2 συνδυασμοί έχουν κάνει προγραμματικές ανακοινώσεις.

Οι υπόλοιποι;. Βασίζονται στην απερίγραπτη γοητεία του αρχηγού;. Στην υπέροχη θαλπωρή της παρέας ή στον προσωπικό τους ναρκισσισμό;.

Άρα, ο πολίτης-δημότης, πως θα επιλέξει;. (Πέραν των σογιών, βεβαίως). Την ομορφάδα, το χαμόγελο ή την επαγγελματική κατάρτιση;. Άντε και την κοινωνική δράση. Την ιστορία. Την πολιτική εντιμότητα. Αλλά χωρίς προσδιορισμένο πρόγραμμα, το πράγμα, είναι πασαρέλα.

Τελειώνω, εδώ. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα στελέχη σας, ως μέλη ενός τσίρκου. Κάντε τις προγραμματικές ανακοινώσεις. Μαζέψτε τους όλους. Δείξτε πρόγραμμα, θέληση, ομάδα και μετά ο καθένας αναλαμβάνει, τομέα δράσης, εξειδικευμένη παρουσίαση σε αυτά που ξέρει και τον ενδιαφέρουν και ΚΥΡΙΩΣ πρωταρχική δέσμευση πως θα τιμήσει την εντολή εκπροσώπησης των πολιτών. Γιατί τα Δημοτικά μας Συμβούλια, έχουν γίνει “πλίνθοι τε και κέραμοι, ατάκτως ερριμμένοι”.

Η χαρά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ένα πράγμα. Για μια μίζερη, απαρτία, βογκάνε τα κινητά.

Και, εν κατακλείδι: δυστυχώς η Ιστορία, πρέπει να γράφεται για να συμπεριλάβει τις αγαθές προθέσεις. Κι ακόμα, δεν – πλην ελαχίστων- έχουν κάνει  τον κόπο να αφηγηθούν την Ιστορία που σκοπεύουν να γράψουν. Γερά και τίμια όμως.

Exit mobile version