ΜΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΝΙΓΜΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

 

  βουρβουλοσ_πάρκινγκΜε κυκλοφοριακό πνιγμό, απειλείται τμήμα της Τοπικής Κοινότητας Βουρβούλου (Παλιός Βουρβούλος), ύστερα από την πώληση σε ιδιώτη, του μοναδικού χώρου στάθμευσης της περιοχής. Όπως είπαν οι κάτοικοι, ο χώρος είχε εκχωρηθεί από ιδιώτη στην Κοινότητα που με τον τρόπο αυτό συμψήφιζε το ενοίκιο ενός μικρού οικήματος στο Λιμανάκι (λειτουργούσε ως ταβερνάκι, αλλά έκλεισε λόγω της εγκατάλειψης και καταστροφής του λιμενίσκου).

Πριν από ένα χρόνο, ιδιώτης επιχειρηματίας, έκανε πρόταση αγοράς του (λειτουργούντος ως πάρκινγκ) χώρου και οι κάτοικοι θορυβήθηκαν. Με έγγραφό τους προς το Δήμο (συνοδεύεται από περίπου 200 υπογραφές), ζητούσαν παρέμβαση ώστε να παραμείνει η μικρή έκταση σε δημόσια χρήση. “Είναι ο μοναδικός χώρος στάθμευσης της περιοχής. Αν χτιστεί δεν θα μπορεί να έρθει ούτε ασθενοφόρο, ούτε πυροσβεστική”, λένε οι κάτοικοι, τονίζοντας πως ο ήδη στενός δρομίσκος, καταλήγει σε αδιέξοδο. Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν κάποιος τουρίστας μπει με το αυτοκίνητό του στον οικισμό, θα είναι αναγκασμένος να επιστρέψει με την όπισθεν σε ένα δύσβατο και γεμάτο στροφές κατηφορικό δρόμο, ενώ και οι μόνιμοι κάτοικοι θα αναγκάζονται να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο του χωριού.

Ο δήμος, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, έχει κάνει πρόταση ενοικίασης του χώρου στον παλιό ιδιοκτήτη, αλλά ο ίδιος έκρινε πιο συμφέρουσα την πρόταση αγοράς που του έγινε με αποτέλεσμα η μόνη λύση να είναι η απαλλοτρίωση, κατεύθυνση, στην οποία δεν έχει κινηθεί η Δημοτική Αρχή.

βουρβουλοσ_εγγραφο_πάρκινγκ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *