ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΙΟ-ΣΙΚΙΝΟ

 farmakeio (2)ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΙΟ-ΣΙΚΙΝΟ

  Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων έχουν ως σκοπό τη διαφύλαξη και βελτίωση της υγείας και ευεξίας του πληθυσμού της Περιφέρειας.

Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού οργανώνουν   Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας και αναπτύσσει δράσεις  και συνεργασίες  με φορείς που  δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης νοσημάτων.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων,  πραγματοποιείται επίσκεψη της κινητής μονάδας μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη  κατά το  μήνα Ιούλιο και συγκεκριμένα από τις 2 Ιουλίου έως και 5 Ιουλίου 2013 η μονάδα θα βρίσκεται στο νησί της Ίου.

 Το πρόγραμμα απευθύνεται και στις γυναίκες που διαμένουν στη  νήσο Σίκινο,οι οποίες  μπορούν να μετακινηθούν τις ημέρες που το κλιμάκιο θα βρίσκεται στην Ίο για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ίου ,το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σικίνου και το Δήμο Ίου.

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Για την υλοποίηση της δράσης η μεταφορά της μονάδας προσφέρθηκε δωρεάν από την Εταιρεία Cyclades  Ferries καθώς και την κάλυψη κατά 50% των εισιτηρίων του προσωπικού .