“ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΝ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΛΕΣ”

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

 

“Toν εμπλουτισμό της πολιτικής της με περισσότερα «αναπτυξιακά στοιχεία» προαναγγέλλει η κυβέρνηση για μετά το 2018 και υπόσχεται το τέλος της «λιτότητας», θέλοντας να καλλιεργήσει προσδοκίες στο λαό, για να αποδεχτεί τα βάρβαρα μέτρα που τώρα ετοιμάζεται να νομοθετήσει.

Επικαλείται γι αυτό τις λεγόμενες «αντισταθμιστικές παρεμβάσεις», όπως, για παράδειγμα, τις μειώσεις στο ΦΠΑ (μετά τις διαδοχικές τρανταχτές ανατιμήσεις που ήδη εφαρμόζονται), τις περικοπές στα χαράτσια ΕΝΦΙΑ, τις εκατό χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Την ίδια ώρα, η κατά τα άλλα λαλίστατη κυβέρνηση ,τηρεί σιγή νεκροταφείου σε ότι αφορά το άμεσο και μάλιστα προνομοθετημένο πακέτο μέτρων, που προβλέπουν την παραπέρα σύνθλιψη του αφορολόγητου ορίου, τις νέες περικοπές ,ακόμη και για τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, τα επόμενα κτυπήματα στα εργασιακά , που θα καταφέρουν νέα συντριπτικά πλήγματα στο εισόδημα της εργατικής –λαικής οικογένειας και μάλιστα στο διηνεκές.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι τρείς βουλευτές των Κυκλάδων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην προχθεσινή τους εμφάνιση στο νησί μας.

Τσιμουδιά για το που πήγαν οι μεγάλες υποσχέσεις τους για τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, για τη μη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου ,για τη νησιωτικότητα, το μεταφορικό ισοδύναμο, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και για δε το ναυάγιο του SEA DIAMOND, οι κακές μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, δεν το έχουν ανελκύσει. …

Πρέπει να είσαι ταυτισμένος με αυτή την πολιτική και να διαθέτεις άφθονο θράσος ,για να μπορείς να εμφανίζεσαι χωρίς ντροπή στο λαό, που άλλα του υποσχόσουν ότι θα κάνεις και σήμερα πράττεις τα αντίθετα.

Κατά συνέπεια, ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τέτοιες «αλλαγές» με την αλλαγή μείγματος πολιτικής που υπόσχονται. Και αυτό επειδή η επόμενη μέρα είναι ναρκοθετημένη με τη συνεχιζόμενη κατακρεούργηση των συντάξεων, τη μόνιμη φοροληστεία στο λαικό εισόδημα, στις περικοπές κρατικών κονδυλίων, που αφορούν ακόμη και στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και προνοιακά επιδόματα, το πρεσάρισμα διαρκείας των μικροεπαγγελματιών και των φτωχομεσαίων αγροτών, τόσο από πλευράς φοροληστείας όσο και από τις εκτεταμένες αναδιαρθρώσεις και ότι άλλο του υπόσχονται.

Ο μοναδικός δρόμος για να απαλλαγούμε οριστικά από αυτή την πολιτική είναι να διεκδικήσουμε αυτά που μας έχουν πάρει και να διαχειριστούμε εμείς, αυτό τον πλούτο, που καθημερινά παράγει η εργατική τάξη. Αυτό σημαίνει συμπόρευση και δυνάμωμα του ΚΚΕ και καθημερινό αγώνα για να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, για μια ανθρώπινη ζωή και μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ

Περιφ/κός Σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *