Site icon Santonews

ΜΑΣ ΕΦΥΓΕ ΚΙ Ο ΜΑΣΤΡΟΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΝΙΨΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΠΗ

 

 

 

 

Από το εκπληκτικό Βίντεο του Κορακάκη, για το σεισμό του 1956

“Όπως σταμάτησε το ρολόι στις 05:12  στις 9 Ιουλίου 1956 για όλο το νησί μας έτσι και σήμερα σταμάτησε η ζωή για ένα σημαντικό άνθρωπο της Σαντορινιάς κοινωνίας.

 

 

Ένα αφιέρωμα στον θείο ‘’Βαγγέλη Σορωτο’’ που έφυγε από την ζωή πρόσφατα,  ένα ξεχωριστό άνθρωπο και αγωνιστή μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.

 

 

Πάντα καθόταν στο μπαλκόνι του στις πλακωτές στο Κοντοχώρι, όταν σε αντίκρυζε πάντα θα σε χαιρετούσε και θα σου εξιστορούσε κάτι από τα βιώματα του, αλλά και τα ήθη και τα έθιμα που τα τόνιζε έντονα για να μην τα ξεχάσουν οι νέες γενιές στο νησί μας που τόσο αγαπούσε.

 

 

Τελευταία φορά που τον συνάντησα σε αυτό το υπέροχο μπαλκόνι ήταν τόσο ευδιάθετος να μιλήσει αλλά μέσα του ήταν στεναχωρημένος με αυτά που έβλεπε και άκουγε για την καθημερινότητα μας αλλά και την αλλαγή της ζωής μας τα τελευταία χρόνια.

 

   “Παιδί μου έρχονται δύσκολα χρόνια να προσέχετε εσείς τα νέα παιδιά και να έχετε υπομονή γιατί χωρίς υπομονή παιδί μου δεν γίνεται τίποτα”.

 

 

Κάποια λόγια τελικά κάποιων ανθρώπων σε βάζουν σε σκέψεις και αργότερα στην ζωή σου αναρωτιέσαι ότι είναι λόγια σοφά ανθρώπων με βιώματα στην ζωή τους.

 

Η μεγαλύτερη στιγμή της ζωής του ήταν ο σεισμός του 1956 όπου τον έζησε μαζί με την οικογένεια του στο Κοντοχωρι και επιβίωσαν μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες της ζωής τότε και κατάφερε με το κεφάλι ψηλά και έφτασε στο τέλος μιας μοναδικής διαδρομής όπου πραγματικά βίωσε και αντιμετώπισε τα πάντα όπως εκείνος μόνο ήξερε.

 

 

 

Σε αποχαιρετούμε με αυτό το πανέμορφο βίντεο που ο καθένας από εμάς όταν το παρακολουθήσει δέχεται αυτήν την συναισθηματική φόρτιση και την αγνή αλλά και έντονη ομορφιά της ψυχή σου που μας ταξιδεύει σε αυτά τα χρόνια που λίγοι έζησαν.

 

Καλό ταξίδι ‘’Μαστρο Βαγγέλη’’ του χωριού μας άνθρωπε της αγοράς και της Σαντορινιά κοινωνίας που τόσα μας δίδαξες με αυτό το μοναδικό σου χαρακτήρα!!!”.

 

 

 

 

Exit mobile version