ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ (ΓΚΡΑΟΥΤΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

 

 

 

Ο μέγας Γκράουτσο Μαρξ. Ερήμην του, σύμβολο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο μέγας Γκράουτσο Μαρξ. Ερήμην του, πρότυπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Νέο, ξεκαρδιστικό επεισόδιο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έρχεται να προστεθεί στην ιλαρότητα των ημερών. Αφ’ ότου ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, « έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης», σύμφωνα με την παπανδρεϊκού (του Ανδρέα) τύπου δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, η ιλαρότητα συνεχίζεται με δηλώσεις, επί δηλώσεων. Και όλα θα είχαν μια σοβαρή αύρα, αν περιορίζονταν στο χώρο της πολιτικής. Τα πάντα όμως κινούνται πλέον σε διαστάσεις, πρωτόφαντες, αχαρτογράφητες και τόσο αστείες που ακόμα και ο μέγας Μαρξ ( ο Γκράουτσο, των Μαρξ Μπράδερς, για να συνεννοούμαστε) θα πέταγε το αγαπημένο του πούρο και θα σήκωνε τα χέρια ψηλά. Άλλωστε, ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει κατηγορηματικά πως δεν θα δεχόταν ποτέ να είναι μέλος ενός κόμματος (λέσχης ή περιφερειακής παράταξης), που θα δεχόταν τον ίδιο ως μέλος.
Κοινώς, στην περιφερειακή παράταξη της πλειοψηφίας, τα πράγματα εκτροχιάζονται, ή επί το ορθότερον : ξεκατινιάζονται. Λοιπόν: κανένα δεν ενδιαφέρει ποιες θέσεις είναι έμμισθες ή μη. Ποιος παίρνει περισσότερα και ποιος λιγότερα. Ποιος έχει τη μεγαλύτερη την εκλογική απήχηση και ποιος μικρότερη. Οι πολίτες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θέλουν έργο, αποτέλεσμα και τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων. Αλλιώς, ας διοργανωθεί ένα στοίχημα για το ποιος κόκορας θα κερδίσει. Και αν οι αρχικές ανακοινώσεις είχαν απλά μια νέφωση ιλαρότητας, το πρόσφατο Δελτίο Τύπου του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θωμά Σωτρίλλη, γελοιοποιεί και το θεσμό και το κίνητρο ανάμειξης με τα κοινά και την σχετικά πρόσφατη ετυμηγορία των νησιωτών.

 

ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ …ΤΑΜΕΙΟ

Τι θα πει: «Κατά το εθιμικό δίκαιο, ο πρώτος σύμβουλος σε σταυρούς καταλαμβάνει την θέση του Προέδρου»;. Δεν είναι οι άξιοι, ικανοί και ειδικοί που επιλέγονται;. Τα έθιμα, είναι που υπερισχύουν;. Τι σημαίνει «Έρχομαι, τέλος, στο θέμα της έμμισθης θέσης. Γνωρίζεις πολύ καλά το μέγεθος της αποζημίωσης του Προέδρου και γνωρίζω επίσης, το ύψος της αποζημίωσης του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη. Μήπως θέλεις να αλλάξουμε θέσεις;».
Και για να διαλυθεί οποιαδήποτε εσφαλμένη εντύπωση, ο διαχειριστής της Santonews, εδώ και δύο δεκαετίες υποστηρίζει πως η αυτοδιοίκηση χρειάζεται ικανά, πλήρους απασχόλησης και καλά αμειβόμενα στελέχη για να επιτελέσει την αποστολή της. Αλλά αυτός ο κλαυθμυρισμός του τύπου: εσύ παίρνεις παραπάνω , είναι απαξιωτικός για το θεσμό.
Κύριοι της Περιφερειακής Πλειοψηφίας, ότι ενδοοικογενειακές έριδες έχετε, διευθετήστε τις γρήγορα. Η πορεία σας, θυμίζει ήδη «Μαυρογιαλούρο», μην την φτάσετε στο στάδιο του Ζήκου (ο ρόλος του απίστευτου Χατζηχρήστου στο έργο «Της Κακομοίρας»). Όπως και να έχει πάντως, προσφέρετε γέλιο και όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, είναι ευγνώμονες. Μόνο που μόλις ένα όμικρον και ένας τόνος, διαχωρίζουν το γέλιο, από το γελοίο.