ΜΑΠΕΤ ΣΟΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

MUPPETSHOWΜια ενδιαφέρουσα πενταετία, υπόσχεται η κατάσταση που ήδη διαμορφώνεται στο Δήμο Θήρας. Γιατί μπορεί οι εκλογές να πέρασαν με την καθαρή νίκη του Δημάρχου, κ. Αναστασίου Νικολάου Ζώρζου, αλλά η Δημοτική περίοδος μόνο ανθόστρωτη δεν δείχνει. Η φημολογία (είναι η κομψή πρόεκταση του… ανθόστρωτη), λέει πως ήδη έχουν αποσκιρτήσει από το συνδυασμό του Δημάρχου δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ένας από το κέντρο του νησιού (με …προϋπηρεσία στις αποσκιρτήσεις) και ένας από το Νότο. Οι λόγοι;. Σαφέστατοι. Όπως στο Μάπετ Σόου.
Ένας ακόμα (φήμες πάντα) απειλεί με αποχώρηση, αν δεν του δοθεί η διοίκηση Δημοτικού Οργανισμού. Διότι (πάλι φήμες) «θέλει να παίξει μπάλα». Άρα από τους 16, ο Δήμαρχος πρέπει να υπολογίζει στους 14 και αν δεν ενδώσει στο κλωτσοσκούφι, στους 13. Μειοψηφική… πλειοψηφία, δηλαδή. Το πρόβλημα διευρύνεται σε κάποιες Δημοτικές επιχειρήσεις- δύο τον αριθμό- όπου πρέπει να τηρηθεί κάποια επετηρίδα, οπότε ικανοί αποπέμπονται λόγω μη συμμετοχης τους στις εκλογές, άρα πρέπει να επιλεγούν οι «αγωνιστές της παράταξης». Ευτυχώς, στις άλλες δύο, έχουν- σύμφωνα με τις πληροφορίες πάντα- επιλεγεί δύο ικανές κυρίες.

 

ΜΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΑΡΕΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

 

Μια άλλη ομάδα, βρίσκεται με το όπλο παρά πόδα, διεκδικώντας τις επόμενες εκλογές. Αρχηγός εν αναμονή ή δελφίνος υπάρχει. Άρα, τα καπετανάτα, πληθαίνουν. Το φυσικό είναι να περιμένει κανείς, τι θα κάνει ο Δήμαρχος. Θα επιλέξει την εθελούσια ομηρία ( αυτό λέγεται και «σύνδρομο της Στοκχόλμης») ή θα παραμείνει και επικαλεστεί την ψήφο του Θηραϊκού Λαού που τον ψήφισε σε δυο διαδοχικές αναμετρήσεις;.
Αλλά και στην Αντιπολίτευση, τα πράγματα δεν είναι στερεά. Οι διαλυτικές, φυγόκεντρες ή αποσχιστικές τάσεις είναι παρούσες. Εκτός από τη μονοπρόσωπη παρουσία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όπου προφανώς δεν υπάρχει πρόβλημα, ο σαγηνευτικός αέρας της ανεξαρτησίας, έχει αρχίσει να πνέει για συμβούλους στις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις. Οι αλλαγές, δηλώσεις, ανακοινώσεις, είναι θέμα χρόνου. Και το γενικό συμπέρασμα είναι ένα:Αυτή η δημοτική περίοδος, δεν θα είναι καθόλου βαρετή.