Μ. ΟΡΦΑΝΟΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ. ΟΡΦΑΝΟΥ.

"Το ζήτημα δεν είναι απλά να κερδίσεις τις εκλογές. Το θέμα είναι η επόμενη μέρα", είπε ο κ. Ορφανός.

“Το ζήτημα δεν είναι απλά να κερδίσεις τις εκλογές. Το θέμα είναι η επόμενη μέρα”, είπε ο κ. Ορφανός.

Τους λόγους που τον ώθησαν στη συστράτευσή του με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Χάλαρη στο οποίο συμμετέχει και ο κ. Άγγελος Ρούσσος, εξήγησε μιλώντας στον Top Melody 104.9 FM, ο κ. Μανώλης Ορφανός. Δεν είναι η πρώτη φορά που θέτει τον εαυτό του στην εκλογική δοκιμασία, καθώς στο παρελθόν ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, ήρθε πρώτος σε ψήφους στην παράταξή του, αλλά ελέω εκλογικού νόμου, έμεινε εκτός νυμφώνος. Πριν από ενάμισι χρόνο, άρχισε επίσης να κινείται προς την κατεύθυνση δημιουργίας μιας νέας δημοτικής κίνησης και όπως είπε «Βάλαμε τις βάσεις και τις προτεραιότητες μας».

Η συνέχεια είναι γνωστή, καθώς η «Κίνηση των Τριών» διενήργησε μια δημοσκόπηση που έδειξε πως ο Γ. Χάλαρης, είχε τις σοβαρότερες πιθανότητες επιτυχίας. «Είδαμε που διαφωνούμε, που συμφωνούμε και είδαμε επίσης ένα πράγμα : να πάμε και οι τρεις μαζί», δήλωσε ο κ. Ορφανός, διευκρινίζοντας τους λόγους της σύμπραξης που δημιούργησε καινούρια δεδομένα στο νησί. «Πλέον δεν είναι η κίνηση των τριών, είναι η κίνηση του Γιώργου του Χάλαρη, αυτός είναι ο επικεφαλής αυτής της προσπάθειας και εμείς όπως είπε ο Άγγελος Ρούσσος, είμαστε στρατιώτες στην προσπάθεια», δήλωσε.

Μιλώντας για τις τωρινές συνθήκες, υποστήριξε πως η σημερινή Δημοτική Αρχή, όχι μόνο δεν απέδωσε έργο, αλλά δεν αξιοποίησε και την τεράστια πλειοψηφία που της έδωσαν οι πολίτες. «Δεν ξέρω αν θα υπάρξει ξανά δήμαρχος με τέτοιο ποσοστό», είπε «ο κόσμος του είπε «άλλαξέ τα όλα» και τελικά δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας». Σύμφωνα με τον κ. Ορφανό, η νεοδημιουργηθείσα παράταξη, είναι έτοιμη κατά 80% σε ότι αφορά στο στελεχιακό της δυναμικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σκοπός όλων μας είναι να δουλέψουμε για αυτό το νησί. Το ζήτημα δεν είναι απλά να κερδίσεις τις εκλογές. Το θέμα είναι η επόμενη μέρα. Εκεί πρέπει να δουλέψουμε όλοι».