Μ’ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΜΑΙ

Μ’ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΜΑΙ

  

Ο πρώτος διδάξας

Ο πρώτος διδάξας

  Ομολογώ πως από τη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου έφυγα ολίγον συγχυσμένος. Αιτία, ήταν μια δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Ζώρζου που απευθυνόμενος προς τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ του νησιού, είπε:  «Θα ήθελα να παρακαλέσω και τους επιχειρηματίες, παύλα, χρηματοδότες των ΜΜΕ, να τους παρακαλέσω να μην ανασύρουν τον τελευταίο καιρό από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ανθρώπους που έβλαψαν τον τόπο, ανθρώπους που δεν φρόντισαν επί σειρά ετών να δημιουργήσουν την υποδομή την απαιτούμενη στο νησί. Δυστυχώς, από ότι γνωρίζω ασχολούνται με τον τουρισμό. Ας βοηθήσουν λοιπόν αυτή τη Δημοτική Αρχή στο πρόγραμμα της, να ολοκληρώσει το έργο που έχει αρχίσει».

    Κατ’ αρχήν- σκεφτόμουν- γιατί απευθύνεται στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και όχι στους παρόντες ταπεινούς γραφιάδες και τους ακόμα ταπεινότερους φαφλατάδες των μικροφώνων;. Εμπεριείχε αυτό μια κάποια νύξη, ότι σε περίπτωση που οι γραφιάδες ή ραδιοφαφλατάδες, δεν συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις, πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα –εκ μέρους των ιδιοκτητών- προκειμένου αυτά τα ανυπάκουα υποκείμενα  να επανέλθουν στην τάξη;.

  Αλλά μετά το ξανασκέφτηκα. “Όχι”, είπα, “φτωχέ γραφιά πρέπει να ακούσεις και να αξιοποιήσεις, αυτές τις βαθυνούστατες υποδείξεις, προτού εξαναγκαστεί ο ραδιοφωνικός, -γιατί η ιστοσελίδα είναι προσωπικό εγχείρημα – εργοδότης σου να σε ψέξει, επειδή αγνόησες νουνεχείς παροτρύνσεις προερχόμενες από ένα λαοπρόβλητο εκπρόσωπο της τοπικής εξουσίας”. Οδηγώντας προς το Καμάρι και φτάνοντας στη διασταύρωση της Μεσαριάς, είχα πάρει την απόφασή μου. Ναι!.  Θα πειθαρχήσω αυτοβούλως. Σκέφτομαι μάλιστα να αποστείλω κατάλογο πιθανών συνομιλητών προς τον Κύριο Αντιδήμαρχο, προκειμένου να τύχει της εγκρίσεως του, αφού ασφαλώς διαγράψει τα ανεπιθύμητα πρόσωπα.

  Στο τέλος- είχα φτάσει πλέον στα όρια της Μέσα Γωνιάς- αναφώνησα ως άλλος Σκαραβαίος στους θρυλικούς «10 Μικρούς Μήτσους»: «Ωωωω Ναι!. Μ’ αρέσουν οι παρατηρήσεις, διορθώνομαι!».

  Παρκάροντας, και όντας σε πλήρη πνευματική εγρήγορση, εξαιτίας των προηγούμενων γόνιμων συλλογισμών, μου ήρθε μια ακόμα σκέψη, που αν και παντελώς άσχετη με τα άνωθεν αναγραφόμενα, την παραδίδω στη δημόσια κρίση, επειδή ανέτρεψε μια προσωπική δοξασία, δεκαετιών. Τελικώς, το καλάμι δεν χρησιμεύει μόνο για ψάρεμα. Μπορούμε επίσης να το ιππεύσουμε και να κάνουμε μαγικές διαδρομές στους αιθέρες. Αλλά αυτό, είναι παντελώς άσχετο.