Site icon Santonews

ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΡΑΣ: ΤΩΡΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ν. ΜΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

BINTEO: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

  Καταλυτική αποδείχτηκε η παρέμβαση του Βουλευτή κ. Νίκου Μανιού για την επέκταση του Λυκείου Θήρας. Η ανέγερση των νέων αιθουσών που είχε ξεκινήσει επί Δημαρχίας Άγγελου Ρούσσου και σταμάτησε από τη νέα Δημοτική Αρχή για λόγους νομιμότητας, μπορεί να συνεχιστεί, προκειμένου να μη γίνονται τα μαθήματα σε κοντέινερ. “Μπορεί, ακόμα και το Νοέμβριο να ξεκινήσουν να χτίζονται”, είπε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που από τη στιγμή που έγινε γνώστης του προβλήματος, ξεκίνησε σειρά ενεργειών.

Το ότι το κτίριο, δεν είναι απολύτως νόμιμο, είναι δεδομένο, αλλά είναι επίσης δεδομένοι και οι τρόποι παράκαμψης των αυστηρών όρων, μέχρι την πλήρη νομιμοποίηση. Ο κ. Μανιός, ερχόμενος σε επαφή με τον κ. Δημήτρη Σιγάλα, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου, αναζήτησε λύσεις του προβλήματος. Έχοντας την απόλυτη στήριξη του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη (“είμαι σίγουρος πως θα ενθουσιαστεί, όταν φτάσουμε στη λύση”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός μιλώντας στον Santorini 106.4 FM), ήρθε σε επαφή με αρχιτέκτονες και μηχανικούς, αλλά και το Δήμαρχο Θήρας.

Το πρόβλημα, είναι όντως περίπλοκο και χρονοβόρο από γραφειοκρατικής άποψης, αλλά απλό αν υπάρχει πολιτική βούληση. Ο κεντρικός πυρήνας, είναι: αλλαγή του σχεδίου Φηρών παίρνει χρόνια, αλλά από τη στιγμή που το μόνο απαιτητό είναι η αλλαγή χρήσεων των περιοχών Πάρκινγκ Φηρών και χώρου νέων αιθουσών, η διαδικασία νομιμοποίησης των αιθουσών που βρίσκονται στο στάδιο των σκελετών από σκυρόδεμα μπορεί να ξεκινήσει άμεσα. Ο κ. Μανιός, επικαλέστηκε και την άποψη του Μηχανικού κ. Δημήτρη Γκινοσάτη που (αφιλοκερδώς όπως στο Ειδικό Σολείο, το Κέντρο Υγείας και άλλα κοινωφελή έργα), έκανε τη μελέτη που θεωρεί πως οι διαδικασίες πλήρους νομιμοποίησης του κτιρίου, μπορούν να γίνουν τώρα.

Αρκεί ο Δήμος να έχει την πολιτική βούληση και να διαθέσει τα χρήματα που χρειάζονται. Ο Υπουργός Παιδείας στηρίζει την όποια πρωτοβουλία. Η τοπική κοινωνία, επίσης. Οπότε, ένα “πάμε χρειάζεται”.

Exit mobile version