ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: ΞΕ-ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ

Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

 

 

ΞΕΠΩΛΕΙΤΑΙ_ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟΜάλλον, οι εκλογές, αποτελούν περιττή πολυτέλεια για τη Σαντορίνη, καθώς ένας μετά τον άλλο, ζωτικοί τομείς της λειτουργίας του, εκχωρούνται σε ιδιώτες. Έτσι, μετά την καθαριότητα -για την οποία τρέχουμε και δεν φτάνουμε- φτάσαμε και στην πλήρη εκχώρηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, σε ιδιωτικά συμφέροντα. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στους τρεις διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν για να καταλάβει:
1. Εκχωρείται όλη η διοικητική και οικονομική του λειτουργία. https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%97%CE%A14%CE%9F%CE%952%CE%95-%CE%A8%CE%98%CE%A5?inline=true

 

Screenshot_6Screenshot_7
2. Εκχωρείται η διαχείριση των λιμένων. https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A7%CE%91%CE%A5%CE%9F%CE%952%CE%95-%CE%97%CE%92%CE%9C?inline=true

 

Screenshot_1Screenshot_2Screenshot_3Screenshot_5
3. Εκχωρείται (φυσικά) η καθαριότητα (https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A916%CE%9F%CE%952%CE%95-%CE%A62%CE%A8?inline=true)

 

 

Οι όροι;. Παρακαλετοί. Διαθέτουμε τα πάντα. Εγκαταστάσεις, επενδύσεις, μηχανοργάνωση, λογισμικό και ζητάμε από τον όποιο ιδιώτη να αναλάβει τη διαχείριση.

Τα ερωτήματα;. Μυριάδες;. Ποιός θα ελέγχει τον ιδιώτη;. Ποιός θα ξέρει πόσα σκάφη μπαίνουν, βγαίνουν, τι πληρώνουν, πόσο πληρώνουν, αν πληρώνουν;. Το μόνο που ξέρουμε, είναι ότι θα πληρώνουμε εμείς. Δηλαδή 100.000 ευρώ για την οικονομική-διοικητική διαχείριση ( ) και 80.000 ευρώ για τη διαχείριση των λιμένων.

Σπεύδω να προλάβω τον κ. Πρόεδρο. Ναι, έχω δηλώσει επανειλημμένως ανόητος. Ξέρω τις απαντήσεις. “Δεν έχουμε προσωπικό”. Μη ρωτήσετε γιατί δεν πήραμε. Μη ρωτήσετε γιατί τόσο καιρό, μόλις προχτές κάναμε αίτημα για προσλήψεις. Και οι κακόβουλοι θα σκεφτούν: μήπως αφήσαμε τα πράγματα να φτάσουν στο αμήν, για να εμφανιστεί ο “σωτήρας” ιδιώτης που μετά από διαγωνισμό (ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ!) θα κάνει το γκιουλέκα στην περιουσία των δημοτών;. Και επαναλαμβάνω τα ερωτήματα, συμπληρώνοντας τα, αφού παίρνουμε ιδιώτη επειδή δεν έχουμε προσωπικό, πως θα ελέγχουμε τον ιδιώτη, από τη στιγμή που δεν έχουμε προσωπικό;.

Άλλα ερωτήματα του τύπου γιατί το ημερολόγιο εισόδου-εξόδου σκαφών δεν τηρείται από το Λιμεναρχείο, είναι αφελή. Γιατί όλο και κάποια ασαφή παράγραφο, θα μας ανασύρουν ως λαγό από το καπέλο θαυματοποιού.

Και μετά αναρωτιέστε γιατί αυτός ο αδαμάντινου χαρακτήρα και αποδεδειγμένης εμπειρίας σε σκληρά πόστα, ναύαρχος Σαλίβερος, ζήτησε να αυτοεξαιρεθεί, από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αχ καημένε Μακρυγιάννη, νάξερες γιατί “το τζάκισες το χέρι σου”.

 

 

ΥΓ. Κύριε Πρόεδρε. Μήπως -λέω μήπως!- θα την τολμήσετε αυτή η συνέντευξη που επανειλημμένως και επισταμένως έχω ζητήσει;. Διότι η κλεψύδρα της υπομονής τελειώνει. Δεν είναι επιλογή σας. Υποχρέωσή σας είναι. Εκτός αν θέλετε να μιλήσω πρώτα στον προϊστάμενο σας.
Ή εκτός- λέω- αν θέλετε να φτάσουν εις Αθήνας τα ερωτήματα. Λέω τώρα!. Διότι με το ζόρι, κρατάω σε τοπικό επίπεδο το θέμα. Διότι η Santonews, θεωρείται (ας ευλογήσω και μια φορά τα γένια της- όπως λέμε η Θέκλα το κορίτσι με τα γένια) ιστοσελίδα φαινόμενο. Όχι μόνο γιατί είναι πρώτη -με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη- στη Σαντορίνη, αλλά και γιατί o μέσος όρος παραμονής του επισκέπτη σε αυτήν είναι 23 (!) λεπτά. Τη στιγμή που τα 3 λεπτά, είναι δείγμα ενδιαφέρουσας σελίδας, ανά το Ιντερνετ. Και επίσης παρ’ ότι  “έπεσε” 2-3 φορές από επιθέσεις (11.000, είχε!) και άρα τα στοιχεία μειώνουν την πραγματική της επίδοση. Από το Alexa.com τα στοιχεία και όποιος θέλει, μπαίνει και τα συγκρίνει, όπως και από όποιο συναφή μετρητή, θέλει. Και χωρίς πονηρά newsletter, που αγγίζουν τα όρια του spam. (Αυτό αποδεικνύουν και τα 23 λεπτά, ανάγνωσης).

1 Απάντηση

  1. Ο/Η ΜΗΝΑΣ ΔΑΜΙΓΟΣ λέει:

    Γιατί παραξενεύεσαι βρε Μήτσο και δίνεις την εντύπ ωση ότι πέφτεις από τα σύννεφα.
    Όλα αυτά τα χρόνια δεν ξεπουλούν τα πάντα και μαζί με όλα αυτά και μας.
    Νεοδημοκράτες, Πασόκοι και τώρα οι δήθεν ευρωπαιστές αριστεροί . ΄Οχι ότι Περιφερειάρχες , Δήμαρχοι και Πρόεδροι δεν έχουν ευθύνες αφού αυτοί υλοποιούν αποφάσεις των αφεντικών τους. Άρα λοιπόν τα σκάγια σου ,φίλε Μήτσο , να στοχεύουν την καρδιά, που δεν είναι άλλη από την Ε.Ε και κυβένηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *