Site icon Santonews

 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ: ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ;

BEST SELLER: «Ο ΗΛΙΘΙΟΣ» ΤΟΥ Φ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ ΚΑΙ Ο «ΑΝΟΗΤΟΣ» ΤΟΥ Η. ΠΕΛΕΚΗ

 

 

 

Επειδή διαβάζοντας την πρόσκληση της συνεδρίασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, νιώθω «μια φούντωση μια φλόγα που ‘ χω μέσα στην καρδιά», θέλω να παρακαλέσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να θέσουν μερικά ερωτήματα στον Κύριο Πρόεδρο. Οι λόγοι;

 

  1. Ο γράφων είναι δεδηλωμένα ανόητος, μιας και ανοιχτά συντάχθηκε με αυτούς που κατήγγειλαν την αυθαίρετη επέμβαση στο Μονόλιθο, η οποία οδήγησε σε ένα ανοσιούργημα.
  2. Ο γράφων, έχει χαρακτηριστεί δημόσια από τον Κύριο Πρόεδρο «Παπαρολόγος», «τρολλ», «τσάμπα μάγκας», κάποιος «που πετάγεται σαν την πορδή» και άλλα τέτοια γαλλικά.
  3. Επειδή ο Κύριος Πρόεδρος, αρνείται επιμόνως να απαντήσει στα δημόσια ερωτήματα. (Δεν ανησυχώ, γιατί μετά από λίγες μέρες, θα ζητήσω τις απαντήσεις από τον προϊστάμενό του, τον Δήμαρχο, αν εκείνος αρνηθεί, τότε θα τα θέσω δημόσια, απευθυνόμενος ευθέως στα ευήκοα ώτα κάποιου εισαγγελέα ή ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης. Όχι, αυτό δεν είναι ούτε απειλή, ούτε κάποιου είδους υπαινιγμός. Είναι απλά το ύστατο μέσον ενός –έστω «ανόητου»- πολίτη που θέλει απαντήσεις και του τις αρνούνται πεισματικά. Γιατί αν ήθελα να πάω στον εισαγγελέα, θα δεχόμουν τη συμβουλή έγκριτων νομικών που με παρότρυναν να προσφύγω για τα δημόσια γαλλικά του Προέδρου και να προσθέσω πολλές χιλιάδες ευρώ στην τσέπη μου και μια σίγουρη καταδίκη για τον Κύριο Πρόεδρο. Δεν το έκανα, γιατί τον λυπήθηκα).
  4. Επειδή, το Άγιο Πνεύμα δεν με έχει επιφοιτήσει, οπότε είμαι αναγκασμένος να ρωτάω για να μαθαίνω.

 

Δια ταύτα:

Ερωτώ, εν τη αφελεία μου. Τι σημαίνουν;:

«Παράταση σύμβασης μετατροπής ΔΛΤ Θήρας σε Ανώνυμη Εταιρία. Εισηγητής Πρόεδρος.

Παράταση σύμβασης σύνταξης Περιουσιολογίου. Εισηγητής Πρόεδρος.

Παράταση σύμβασης συγκέντρωσης στοιχείων για αποστολή στον Επίτροπο. Εισηγητής Πρόεδρος».

 

Τι παρατείνουμε;

Για ποιόν παρατείνουμε;

Τι μας κοστίζει;

Τι θα μας κοστίσει;

Πως επιλέξαμε;

Γιατί επιλέξαμε;

Για πόσο παρατείνουμε;

Παράταση σημαίνει μήπως ότι αποτύχαμε στην αρχική μας πρόβλεψη;. Δηλαδή πως τα συγκεκριμένα αντικείμενα δεν διεκπεραιώθηκαν στον αρχικώς εκτιμηθέντα χρόνο;.

Σημαίνει μήπως από την άλλη, πως είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που θέλουμε κι άλλο;.

Αυτά για αρχή. (και σας διαβεβαιώ, είναι απλά η Αρχή).

Και   αααπροπό!!. Μιας και θυμήθηκα τον Μάρκο Βαμβακάρη στην εισαγωγή, μου ήρθε στο μυαλό και ο Σκαρίμπας που σε κάποιο βιβλίο του (δεν θυμάμαι ποιο), έλεγε πως ένας στη Χαλκίδα είχε κάποιο ξενοδοχείο που το ονόμαζε «Λαϊκόν Κοιμητήριον η Ωραία Αγουλινίτσα». Μέχρι που κάποτε του πήγαν ένα μακαρίτη και αποφάσισε να αλλάξει το όνομα σε «Λαϊκόν Υπνωτήριον». Διερωτήθηκα λοιπόν.  Διαθέτει μήπως ο Αθηνιός «Λαϊκόν Υπνωτήριον;».

 

Ευπειθώς

Ο υπερηφάνως «ανόητος» και  αμετανοήτως «παπαρολόγος»

Δημήτριος Πράσσος.

Exit mobile version