ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ

Αποφασισμένος να βάλει τάξη στο χάος, είναι ο κ. Δαρζέντας.

Αποφασισμένος να βάλει τάξη στο χάος, είναι ο κ. Δαρζέντας.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

  Πρωτοβουλία για την απομάκρυνση των ακαλαίσθητων επιγραφών που υποδέχονται τους επισκέπτες στις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού, ανέλαβε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του κ. Γιώργος Δαρζέντας, πρέπει η πρώτη εντύπωση που δίνεται στους επισκέπτες της Σαντορίνης, να ταιριάζει με τη φυσιογνωμία και το χαρακτήρα του νησιού. Η σημερινή κατάσταση, λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί ένα παρδαλό πανηγύρι, με τις τεράστιες επιγραφές να αλλοιώνουν την εικόνα του λιμανιού δημιουργώντας μια αταίριαστη και άσχημη πρώτη –και τελευταία- εντύπωση στους επιβάτες των πλοίων. Ο βραβευμένος πρώην καπετάνιος της ακτοπλοϊας, έχει προαναγγήλλει από καιρό την αισθητική αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων και παρά το γεγονός ότι –όπως λέει- θα «αντιμετωπίσει φουρτούνα», είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος, καθώς αφού έδωσε ένα ικανό διάστημα για διάλογο, τώρα έφτασε η ώρα των εκτελεστικών μέτρων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

  «Όλες  οι επιγραφές των καταστημάτων και εμπορικών καταστημάτων πρέπει να έχουν τις παρακάτω προδιαγραφές:

Υλικά κατασκευής: από ξύλο ή κεραμικό

Διαστάσεις: 0,80χ1,20μ. το ανώτερο επιτρεπόμενο μέγεθος

Τρόπος στήριξης: να εφάπτονται των όψεων των κτιρίων

Οι επιγραφές των εμπορικών επιχειρήσεων και καταστημάτων θα γράφονται στα Ελληνικά- άρθρο 6§ 1 του Ν. 2946/01. Επιτρέπεται η επιπρόσθετη αναγραφή ξενόγλωσσα με μικρότερα γράμματα στην ίδια επιγραφή!

Απαγορεύεται η ανάρτηση φωτεινών επιγραφών κάθε είδους και μεγέθους,

Απαγορεύεται η ανάρτηση πινακίδων περισσοτέρων της μιας (1) για κάθε όψη του κτιρίου. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η ανάρτηση και δεύτερης επιγραφής μόνο στις κάτωθι δύο περιπτώσεις:

σε περίπτωση που το κατάστημα διαθέτει δύο (2) όψεις σε ισάριθμους δρόμους,

  επίσης, επιτρέπεται η ανάρτηση μόνο μίας (1) ακόμα πινακίδας, στις ίδιες ανωτέρω διαστάσεις, στην οποία θα αναγράφονται αποκλειστικά τα πωλούμενα από την επιχείρηση είδη ή προαναφερόμενες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα πίνακες συναλλάγματος, δρομολόγια πλοίων, τιμοκατάλογος προϊόντων

  Απαγορεύεται η προβολή διαφημίσεων και η ανάρτηση επιγραφών πέρα από το ιδεατό στερεό του οικοπέδου και πάνω στην οροφή του κτιρίου.

Κατά συνέπεια, όλοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων και των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως το είδος της επιχείρησης που εδρεύουν στις περιοχές αυτές, οφείλουν να συμμορφωθούν με τις παραπάνω διατάξεις μέχρι την 31η Ιουλίου 2013.

Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ, θα πραγματοποιηθεί αναγκαστική αφαίρεση των παράνομων επιγραφών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2946/2001.