«ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ»

 

Ο Εξωγωνιάτης επιχειρηματίας, χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη Σαντορίνη

Ο Εξωγωνιάτης επιχειρηματίας, χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη Σαντορίνη

«Μάγκα μου, λίγα είναι τα ψωμιά σας», είπε ο αρτοβιομήχανος κ. Μανώλης Καραμολέγκος στον 37χρο Μολδαβό απαγωγέα του πείθοντάς τον να τελικά να παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας. Αυτό τουλάχιστον κυκλοφόρησε υπό μορφή ανέκδοτου στο Διαδίκτυο, για τον Εξωγωνιάτη επιχειρηματία που με απόλυτη ψυχραιμία, κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των αδίστακτων κακοποιών.

Ο σαντορινιός επιχειρηματίας δήλωσε: «Με έσωσε η πίστη μου, ήταν θέμα να βρεις την ψυχική ηρεμία να επιβιώσεις, αν δεν έχεις πίστη δεν μπορείς να το επιτύχεις. Πώς θα επιβιώσω σκεφτόμουν μόνο, πώς θα επιβιώσω. Η δύναμη ψυχής βοήθησε πολύ. Με σεβασμό μου φέρθηκαν, αλλά μην ξεχνάτε ήταν απαγωγείς. Η οικογένεια, η γυναίκα μου, ο γιος μου, η μάνα μου, έχουν περάσει το δικό τους Γολγοθά. Δεν μπορώ να απαντήσω πώς τον έπεισα να με απελευθερώσει».

Ο σεμνός κ. Καραμολέγκος, έχει όμως τη δική του αξιοζήλευτη ιστορία. Παιδί, ενός φούρναρη, από την Έξω Γωνιά, κατάφερε να μετατρέψει τον οικογενειακό φούρνο στην  Αγία Παρασκευή Αττικής, σε πρωτοπόρα βιομηχανία αρτοσκευασμάτων. Όσοι τον ξέρουν, έχουν να λένε για τη διακριτική φιλανθρωπική του δράση. Δεκάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού, μοιράζει κάθε χρόνο σε απόρους, τα φορτηγά του διανέμουν συνεχώς αρτοσκευάσματα σε ιδρύματα και φτωχούς, ενώ είναι από τους ελάχιστους επιχειρηματίες που στα χρόνια της κρίσης όχι μόνο δεν περιέκοψε μισθούς, αλλά συνεχίζει να δίνει αυξήσεις και μπόνους στους εργαζόμενους της επιχείρησής του. «Είναι πρωτοπόρος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», είπε στη «Santonews», άνθρωπος που συνεργάστηκε επί χρόνια μαζί του. Από το ψωμί για τοστ χωρίς κόρα («Ψιχάρα… ο Καραμολέγκος) μέχρι τις φωλιές- το διπλωτό- ο Μ. Καραμολέγκος, πρωτοπορεί συνεχώς και με το στόλο των 100 φορτηγών διανομής, δείχνει πως όταν το εμπορικό δαιμόνιο, συνδυάζεται με τη σωστή επιχειρηματική πρακτική και την κοινωνική αντίληψη, τα πράγματα μπορούν να πάνε καλά.

Η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος, αλλά είναι επίσης σίγουρο πως πάρα πολλοί στη Σαντορίνη, παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις. Γιατί όπως όλοι έλεγαν, εκτός από πετυχημένος επιχειρηματίας, είναι «ένας καλός άνθρωπος» που ποτέ δεν ξέχασε τις ρίζες του.