Site icon Santonews

ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ: ΟΓΔΟΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΑΘΗΝΙΟΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

 

 

“Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για όγδοη συνεχόμενη φορά, κήρυξε με απόφασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, την τοπική κοινότητα Πύργου Καλλίστης Θήρας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το λιμάνι του Αθηνιού. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το λιμάνι της “ναυαρχίδας” του ελληνικού τουρισμού απαιτήθηκαν τριάντα έξι ολόκληροι μήνες για να εγκατασταθεί ο εργολάβος (πριν από ένα μήνα).

Από τη Σαντορίνη όπου βρέθηκε το προηγούμενο διήμερο ο κ. Λεονταρίτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι απολύτως βέβαιο ότι αν δεν υπήρχε αυτή η τεράστια καθυστέρηση της εγκατάστασης του εργολάβου, η κατάσταση του λιμανιού δε θα είχε επιδεινωθεί και δε θα είχαμε οδηγηθεί στη σημερινή συγκυρία που προέκυψε μετά την προχθεσινή κακοκαιρία. Πρέπει επιτέλους και ως πολιτικοί και ως πολίτες να απομακρυνθούμε από τη λογική της οριζόντιας ευθύνης που διαπερνά όλες τις βαθμίδες της αυτοδιοίκησης και που με αυτόν τον τρόπο διάχυσης των ευθυνών, οι πραγματικοί υπεύθυνοι δεν απολογούνται ποτέ.

Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα και ευθύνη για τις λιμενικές υποδομές, από την πρώτη κιόλας στιγμή έπραξε το καθήκον της, κηρύσσοντας το λιμάνι του Αθηνιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Απρίλιος 2016), άσκησε και συνεχίζει να ασκεί πιέσεις προς τα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία για την αποκατάσταση των ζημιών στην πύλη της “ναυαρχίδας” του ελληνικού τουρισμού. Έχω την ελπίδα ότι, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, οι απαιτούμενες παρεμβάσεις θα γίνουν με ταχύτερους ρυθμούς, διαφορετικά ο κίνδυνος απομόνωσης του νησιού είναι ορατός, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη Σαντορίνη και ολόκληρο τον ελληνικό τουρισμό».

Exit mobile version