ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

LAIKI SYSPEIROSI “Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συντάχθηκε σε άμεση σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, που πολιτικά έχει συνδιαμορφωθεί από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς καμία παρέκκλιση.Την ίδια σύμπνοια είχαν και οι παρατάξεις τους στο Περιφερειακό Συμβούλιομε την από κοινού υπερψήφιση του προϋπολογισμού. Οι μνημονιακές πολιτικές όπως χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Συρμαλένιος απέσπασαν 2 λευκά από την παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Π.Σ. του κ. Μπενέτου και του κ. Φραντζή, με την ελπίδα να αναμορφωθεί στη συνέχεια.

Ο καιροσκοπισμός όμως δεν μπορεί να κουκουλωθεί ότανκλείνεις το μάτι δεξιά και αριστερά. Και με τον λαό και με τα μνημόνια.Η ευθυγράμμιση του προϋπολογισμού στα πλαίσια όλων των δεσμεύσεωντης κυβέρνησης με την ΕΕ και την τρόικα , επιβεβαιώθηκε εξ άλλου και απότην σύμφωνη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.Εντάσσεται πλήρως στη λογική των μνημονίων διαρκείας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά αποτελεί κι ένα βασικό κρατικό εργαλείο γιατην προώθηση όλης αυτής της βαρβαρότητας στην καθημερινότητα τωνεργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών γενικότερα.Πως αλλιώς ερμηνεύει κανείς το γεγονός, ότι δεν υπήρχε κωδικός στονπροϋπολογισμό που ν’ αφορούσε παιδεία, υγεία, κοινωνικές παροχές που ναμην είχε σημαντική μείωση;.

Πως εξηγείται διαφορετικά, ότι ενώ η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων αλλά και υποδομών σε υγεία και παιδεία να είναι στον αέρα, ενώ αντίθετα προγράμματα που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, και τα έργα πουενισχύουν τον ανταγωνισμό και τις επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και να «ωριμάζουν» και να τίθενται σε προτεραιότητα υλοποίησης;Δεν είναι όπως ισχυρίζονται εκατέρωθεν οι παρατάξεις αυτές, η καλύτερηδιαχείριση των πόρων που διατίθενται, αλλά είναι συνειδητά σε προτεραιότηταοι απαιτήσεις του κεφαλαίου, όχι μόνο του ντόπιου, αλλά και του ξένου μέσααπό διασυνοριακές συνεργασίες.Η "Λαϊκή Συσπείρωση", ο συνδυασμός που στήριξε και στηρίζει το ΚΚΕ καταψήφισε τον προϋπολογισμό και θα κάνει ό,τι μπορεί για να οργανωθεί ηλαϊκή πάλη και η αντεπίθεση, μέχρι να δρομολογηθούν εξελίξεις για τηνανατροπή αυτής της πολιτικής που εφαρμόζει τόσο η κυβέρνηση, όσο και τατοπικά κρατικά όργανά της, οι περιφέρειες και οι δήμοι.

Οι σύγχρονες όμως λαϊκές ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο από ένα ενιαίο – καθολικό – σύγχρονο – αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, Παιδείας, Άθλησης, Πολιτισμού, προστασίας περιβάλλοντος. Έτσι,λοιπόν, πρέπει και απαιτούνται πολιτικές προϋποθέσεις  αυτό, δεν έχουμε αυταπάτες, αρκεί να συνειδητοποιήσει ο λαός τη δύναμή του και ναδιεκδικήσει τον πλούτο που παράγει και κυρίως την εξουσία για τον εαυτό του”.