“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΓΙΑ ΤΟ “SEA DIAMOND”

“ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΑΜΕΣΑ- ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ”

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

SIGALAS_ARGYROU_SEA_DIAMOND

 

“Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αγνοώντας το αίτημα του θηραϊκού λαού για άμεση ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND, στέλνει το θέμα στις καλένδες, απαλλάσσοντας την εφοπλιστική εταιρία από τις ευθύνες της.
Μετά από ένα χρόνο απραξίας, σκέφτηκαν ότι ΘΑ κάνουν φορέα διαχείρισης του ναυαγίου (!) ενώ προεκλογικά διατυμπάνιζαν ότι το ναυάγιο πρέπει να ανελκυστεί άμεσα με ευθύνη του Υπουργείου. Με τη μορφή και τη λειτουργία του φορέα αδιευκρίνιστη και χωρίς χρονικές δεσμεύσεις, ουσιαστικά μονιμοποιείται η παρουσία της «ωρολογιακής βόμβας» στα νερά της καλντέρας της Σαντορίνης.

 
Η εταιρία LOUIS που είναι υπεύθυνη για το ναυάγιο – με την ανοχή των αρμόδιων κυβερνητικών αρχών – εδώ και οκτώ χρόνια, δεν έχει πληρώσει μέχρι τώρα κανένα από τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί στα δικαστήρια και τώρα με τη δημιουργία του «φορέα» απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση να το απομακρύνει.
Οι αιρετοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στη δημιουργία «Ενιαίου Φορέα» που αποφασίστηκε στη συνάντηση κυβερνητικών και τοπικών παραγόντων.

 
Καλούμε το Σαντορινιό λαό και τους φίλους της Σαντορίνης, πέρα από τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουν για τη «δεύτερη φορά αριστερά» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να μείνουν ανυποχώρητοι στο πάγιο αίτημα όλων μας για ΑΜΕΣΗ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ, που θα φέρει ο αταλάντευτος αγώνας μας.

ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ                                   ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ
Δημοτική Σύμβουλος Θήρας                     Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *