ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “ΦΙΑΣΚΟ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ”

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

 

SIGALAS_“Η πολυσυζητημένη τελικά κινητοποίηση για κλείσιμο της Περιφέρειας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση και τα προβλήματα που προκύπτουν από την σοβαρή έλλειψη προσωπικού, κατέληξε σε φιάσκο με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής.

Μία μέρα πριν , στις 14/11/2016, έστειλαν στους υπαλλήλους έγγραφο με το οποίο διευκρίνισαν ότι το περιεχόμενο της αναστολής λειτουργίας της Περιφέρειας είναι να βρίσκονται στην υπηρεσία τους και να εξυπηρετούν μόνο σοβαρές περιπτώσεις!!! Αποτέλεσμα, όλο το προσωπικό της Περιφέρειας να διεκπεραιώνει και σήμερα το πλήθος των υπηρεσιακών υποθέσεων που συσσωρεύονται καθημερινά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τα προσχήματα μπροστά στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να μην μπορεί στοιχειωδώς να καλυφθούν οι ανάγκες της , προχώρησαν σε εξαγγελία κινητοποίησης που δεν είχαν τελικά καμιά διάθεση να υλοποιήσουν. Εξ άλλου το διεκδικητικό πλαίσιο, με το οποίο κινητοποιούνται, είναι το ίδιο με αυτό της ΕΝΠΕ, που ευθυγραμμίζεται με τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ανέφερε ότι η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων προϋποθέτει σύγκρουση με αυτή τη πολιτική, πράγμα που θα διαπιστώσουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη πορεία. Μια σύγκρουση που δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η Περιφερειακή Αρχή, αλλά αντίθετα κινείται στα ίδια πολιτικά πλαίσια, σαν κομμάτι του κρατικού μηχανισμού.

Η ικανοποίηση των σημερινών αναγκών τόσο των υπαλλήλων όσο και των κατοίκων των νησιών , περνά μέσα από το δυνάμωμα της πάλης τους για κατάργηση όλων των αντεργατικών- αντιλαϊκών νόμων, την αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών μέχρι σήμερα, την οριστική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής”.

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *