ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΗΡΑΣ: “4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ”

“ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 2 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΚΑΙ COVID_19”

 

 

 

 

Η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας” κ. Μαρία Αργυρού

“Μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα που έθεσαν οι δημοτικές σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στις τοποθετήσεις τους. Στεκόμαστε μόνο σε αυτά που αφορούν στις ενέργειες του Δήμου Θήρας, των υπηρεσιών και των δημοτικών επιχειρήσεων του στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του covid-19 στο νησί μας.

 

 

  Είναι πια γνωστό σε όλους ότι ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η δημοτική αρχή, δεν έφερε αποτελέσματα και από τις δηλώσεις «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» και «όλα είναι υπό έλεγχο» της πλειοψηφίας , φτάσαμε μέσα σε λίγες ημέρες από «Σαντορίνη νησί covid free» να είμαστε σε κόκκινο συναγερμό και σε τοπικό lockdown άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια παραθέτουμε τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και τις απαντήσεις που (δεν) λάβαμε:

 

 

  1. Να εγκατασταθούν μόνιμα στο νησί 2 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση δωρεάν και επαναλαμβανόμενων τεστ σε εργαζόμενους (δημοτικούς υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους σούπερ μάρκετ/ καταστημάτων, οικοδόμους, εργαζόμενους στην καθαριότητα κλπ) και ελέγχους στις πύλες εισόδου, λιμάνι και αεροδρόμιο. Αυτό ήδη γίνεται στην Πάρο με πληθυσμό κατά πολύ μικρότερο από αυτόν της Σαντορίνης. Η απάντηση της Αντιδημάρχου ήταν ότι οι δύο μονάδες του ΕΟΔΥ στην Πάρο πήγαν το καλοκαίρι που το νησί ήταν στο κόκκινο … κι παρέμειναν (!). Μα η Σαντορίνη είναι τώρα στο κόκκινο! Εμείς δεν θα απαιτήσουμε την ίδια αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ;
  2. Είναι αναγκαίο να θωρακιστούν συνολικά με τεστ και μάλιστα επαναλαμβανόμενα και μέτρα προστασίας όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς του Δήμου.
  3. Ασφαλής λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων. Αυτό σημαίνει πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που προβλέπει 2 φορές γενική καθαριότητα των χώρων στη διάρκεια του σχολικού ωραρίου(2 ή 3 άτομα ανάλογα με το μέγεθος της σχολικής μονάδας). Εξασφάλιση χώρων για μείωση των μαθητών ανά τμήμα χωρίς τις τραγικές αστειότητες να γίνονται τάξεις οι αποθήκες και τα κοντέινερς (βλέπε Γυμνάσιο Θήρας) και εξασφάλιση σε επάρκεια υγειονομικού και καθαριστικού υλικού. Να εφαρμοστεί η εγκύκλιος 426/20 του Υπουργείου Εσωτερικών για τους παιδικούς σταθμούς που προβλέπει 15 παιδιά ανά τμήμα και να ελεγχτούν και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί/ χώροι φύλαξης παιδιών.

Η επιστολή της ΕΛΜΕ Θήρας στις 21/1/21 αποκαλύπτει όλα τα προβλήματα: τεστ που δεν έγιναν, προσωπικό καθαριότητας που δεν επαρκεί, υλικά που δεν έχουν εξασφαλιστεί και υποδομές που δεν αναζητήθηκαν και εν τέλει δεν βρέθηκαν. Η Αντιδήμαρχος άλλα είχε υποσχεθεί σε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς για τα Γυμνάσια που μόλις άνοιξαν και τα Λύκεια που δεν άνοιξαν γιατί είμαστε στο κόκκινο. Η απάντηση που δίνει τώρα η δημοτική αρχή είναι η γνωστή : δεν υπάρχει πρόβλημα!

  1. Ασφαλής μεταφορά των μαθητών με αποκλειστικά σχολικά δρομολόγια, επαρκή τακτικά δρομολόγια με λεωφορεία και τακτικούς ελέγχους από τη δημοτική αστυνομία ώστε να τηρούν όλους τους κανόνες καθαριότητας και αποστάσεων. Ο Δήμος είναι μέτοχος του ΚΤΕΛ και πρέπει να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην προστασία των μαθητών που φεύγουν διαφορετικές ώρες από το σχολείο τους, περιμένουν όμως και συνωστίζονται στο ίδιο λεωφορείο για να πάνε στο σπίτι τους.

Κ. Δήμαρχε και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας

Σταματήστε να παίζεται το παιχνίδι της κυβέρνησης που συνειδητά έχασε το χρόνο που της κερδίσαμε ως λαός κατά το πρώτο κύμα και δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!

Σταματήστε να καλύπτετε την υποκρισία της και την αδιαφορία της για λήψη ουσιαστικών μέτρων κατά της πανδημίας και την αποποίηση της ευθύνης της με την επίκληση της προσωπικής ευθύνης!

Σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια και προστατέψτε το σαντορινιό λαό που πληρώνει, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός τις συνέπειας της ανευθυνότητας αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων με τη διάλυση του συστήματος υγείας!

Πάρτε αποφασιστικά τα μέτρα που χρειάζεται το νησί  ΤΩΡΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *