ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “Υπό διωγμό το δικαίωμα για ελεύθερες και ανοιχτές παραλίες στο λαό”.

 

 

 

“Φρένο προσπαθούν να βάλουν οι κάτοικοι των νησιών στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με επιχειρηματικές δραστηριότητες,  που «πνίγουν» τις παραλίες.

 

 

  Την ίδια ώρα που τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι στον «αφρό», απλώνοντας την ασυδοσία τους μέχρι το κύμα, το δικαίωμα για «παραλίες ανοιχτές στο λαό» βρίσκεται υπό διωγμό.

 

 

  Με νόμους και διατάγματα όλων των κυβερνήσεων, έχει δοθεί  το ελεύθερο σε επενδυτές στον τουρισμό να βάζουν στο χέρι κάθε σπιθαμή ελεύθερης παραλίας.

Σ’ αυτό το «ευνοϊκό» περιβάλλον, στήθηκαν αυθαίρετες κατασκευές, όχι μόνο στη Γλύστρα της Ρόδου και στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, αλλά και σε πολλές άλλες παραλίες των νησιών μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μυκόνου αποφάσισε ομόφωνα «να αναλάβει ο Δήμος με δικά του μέσα την αποκατάσταση του κοινόχρηστου χώρου και την απόδοση του στο κοινό» εάν δεν το έκανε η ίδια η επιχείρηση. Η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε και ο Δήμος προχώρησε στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων, ο οποίος μηνύθηκε στη συνέχεια από την εταιρεία.

Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια της ξενοδοχειακής επιχείρησης και στηρίζουμε τις δίκαιες απαιτήσεις του Μυκονιάτικου λαού, που εκφράστηκαν και μέσα από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Να σταματήσει κάθε δίωξη στο δήμαρχο Μυκόνου και τους δημοτικούς συμβούλους, που εφάρμοσαν τη συγκεκριμένη απόφαση.

Να σταματήσει η κοροϊδία περί «αρμοδιοτήτων» για Γλύστρα και Καλό Λιβάδι και η ασυλία που δίνει η κυβερνητική τροπολογία σε επιχειρηματικά συμφέροντα με την αναστολή της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών.

Απαιτούμε ελεύθερες και ανοιχτές παραλίες για όλο το λαό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *