ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και άμεσα μέτρα για την ακρίβεια στα νησιά

 

 

 

  “Αποκαλυπτική ήταν η συζήτηση στη κοινή συνεδρίαση ΠΕΔ και Περιφέρειας, του διαφορετικού συλλογισμού και της σκοπιμότητας που εξέφρασε η πλειοψηφία των συμβούλων για την διεκδίκηση της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, από αυτήν που παρουσίασε στο τελικό ψήφισμα ο κ. Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου.

 

 

  Ούτε σε μία γραμμή του ψηφίσματος δεν χώρεσαν οι συνέπειες της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών στο εισόδημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεν αναφέρονται πουθενά η ακρίβεια που κατατρώει το μεροκάματο, οι υπόλοιποι φόροι και τα χαράτσια, οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες στην υγεία στη παιδεία, η ακρίβεια των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών για τους νησιώτες.

Όλοι δηλαδή οι παράγοντες εκείνοι,  που αποτέλεσαν και τους λόγους που οι νησιώτες διεκδίκησαν και πέτυχαν τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να συμπεριληφθούν στο κείμενο όλοι οι παραπάνω λόγοι και οι αγωνίες,  που εν πολλοίς εξέφρασε και η πλειοψηφία των ομιλητών από όλες τις παρατάξεις, αλλά τελικά το προαποφασισμένο «ψήφισμα» δεν το άλλαξαν ούτε σε τελεία.

 

 

  Σε ένα κείμενο που είναι «άφαντες» οι αγωνίες του νησιωτικού λαού, αλλά καθρεφτίζονται οι απαιτήσεις επιχειρηματικών συμφερόντων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητά τους και της αύξησης  του περιθωρίου για περισσότερα κέρδη, η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έβαλε την υπογραφή της.

 

 

  Ακόμα κι αν επαναφέρουν τους μειωμένους συντελεστές τα κόμματα που τους κατάργησαν με το τρίτο μνημόνιο  (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ),  δεν αναιρείται η φοροληστεία που επέβαλαν, δεν σταματά η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των βιοπαλαιστών, γιατί η πολιτική τους είναι αντιλαϊκή. Η ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων είναι η πυξίδα της πολιτικής τους και όχι οι ανάγκες των νησιωτών και όλου του λαού.

Σφραγίδα στις εξελίξεις θα πρέπει να βάλει ο ίδιος ο νησιωτικός λαός, για ένα αξιοπρεπές εισόδημα χειμώνα καλοκαίρι. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, νερό και τηλεπικοινωνίες.

Διεκδικούμε κατάργηση όλων των έμμεσων φόρων και ουσιαστική μείωση της φορολογίας για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και συνταξιούχους.

Σ’ αυτά τα πλαίσια οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρεια και ΠΕΔ απαιτούμε μαζί με τους νησιώτες και την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών σε όλα τα νησιά.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Μαρία Χατζηγιάννη

Βαγγέλης Σιγάλας

Νίκος Καΐλης , δημοτικός σύμβουλος Σύρου και μέλος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *