ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Χαρίζουν «ακάλυπτες επιταγές» στους νησιώτες και εκατομμύρια στους ομίλους

 

  “Το Περιφερειακό Πρόγραμμα (ΠΠ) για την περίοδο 2021-2027 , που είναι τώρα σε διαβούλευση, παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αποσπώντας σε πρώτη φάση την επικρότηση της πλειοψηφίας των συμβούλων των υπόλοιπων παρατάξεων, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική σύμπνοια στην αντιλαϊκή πολιτική, καλά κρατεί.

 

 

 

  Τα θεμέλιά του ΠΠ  βρίσκονται ακριβώς πάνω στις γραμμές που χάραξε η ΕΕ για να πετύχει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων της, αφήνοντας εκτός σχεδιασμού και χρηματοδότησης  τα χρόνια προβλήματα, που γίνονται για τους νησιώτες πιο βασανιστικά κάθε χρόνο.

 

 

  Το παραμύθι της «ανάπτυξης για όλους» επανέρχεται, ενώ στην πραγματικότητα έχουν χρεωκοπήσει  όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί που είχαν και τα προηγούμενα προγράμματα, περί ισόμετρης ανάπτυξης, καταπολέμηση της φτώχειας, άμβλυνση των μειονεκτημάτων που δημιουργούν τα γεωγραφικά και γεωφυσικά χαρακτηριστικά (π.χ. κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ) και πολλές άλλες «ακάλυπτες επιταγές» όσον αφορά τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας. Θα διατεθεί μάλιστα (1.000.000)  ένα εκατομμύριο  ευρώ  για την επικοινωνιακή προβολή του προγράμματος  και τη συμβολή της ΕΕ στην κάλυψη των δικών της –ουσιαστικά- προτεραιοτήτων, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα.

 

 

 

  Η αλήθεια είναι ότι τα Ευρωπαϊκά και τα Εθνικά Ταμεία γεμίζουν από τη βαριά φορολογία του Ελληνικού και όλων των λαών της ΕΕ. Δεν τα γεμίζουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι μεγάλοι μέτοχοι των επιχειρηματικών ομίλων. Αντίθετα, μέσα από τα προγράμματά της, καταλήγουν αυτοί οι πόροι στα ταμεία των λίγων, ανάλογα τις προτεραιότητές τους,  που αποτυπώνονται  και μέσα από το Περιφερειακό Πρόγραμμα  2021-2027 της Περιφέρειας.

 

 

Οι πέντε Στόχοι Πολιτικής που αναφέρονται στο Πρόγραμμα είναι:1)«Πιο Εξυπνη Ευρώπη», 2) «Πιο Πράσινη Ευρώπη», 3)«Πιο Συνδεδεμένη Ευρώπη», 4)«Πιο Κοινωνική Ευρώπη» και 5) «Ευρώπη κοντά στους Πολίτες».

 

 

  Μέσα στους εφευρετικούς αυτούς χαρακτηρισμούς, περικλείεται η ασυδοσία των μονοπωλίων και η επιδείνωση όλων των συνθηκών ζωής των νησιωτών, σε υγεία, παιδεία, εισόδημα, αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, ακρίβεια στα προϊόντα, στο ρεύμα, το νερό, τις μεταφορές. Οι υποδομές σε αντιπυρική-αντιπλημμυρική-αντισεισμική θωράκιση, πάνε στο περιθώριο. Οι υποδομές σε άρδευση και η στήριξη του αγροτικού τομέα είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Το περιβάλλον θα θυσιαστεί για τις πράσινες επενδύσεις σε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Το μοναδικό κριτήριο για την «ανάπτυξη» που έρχεται, είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Πακέτα εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν για την γρήγορη και χωρίς εμπόδια υλοποίησή της.

 

  Επιβεβαιώνεται η ανάγκη οργανωμένα, μαζικά και ανυποχώρητα ο λαός των νησιών, ειδικά η νεολαία που δεν της αφήνουν περιθώριο ν’ ανασάνει, να διεκδικήσουν ανυποχώρητα τη ζωή που τους αξίζει. Είναι δικός τους πλούτος τα εκατοντάδες «ευρωπαϊκά» εκατομμύρια που προορίζονται για τους λίγους και τους ισχυρούς.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση εξέφρασε την αντίθεσή της , αποδεικνύοντας με συγκεκριμένα στοιχεία τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του προγράμματος των 285,35 εκατομμυρίων ευρώ, που από τη διαχείρισή τους κερδισμένοι θα είναι πάλι οι ίδιοι. Αυτοί που προστατεύονται με ΜΑΤ, βία και κρατική καταστολή, όταν ο λαός συγκρούεται με τα συμφέροντά τους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *